Шоуто се пренесе в Лондон: Монфис изхвърли първия поставен по пътя на Григор на Уимбълдън

от в 21:34 на 01.07.2024
Калоян Соколов

Гаел Монфис записа първата си победа на Уимбълдън от 3 години насам. "Ла Монф" надделя в битката на френските ветерани срещу своя добър приятел Адриан Манарино, побеждавайки шампиона от Sofia Open с крайното 6:4 3:6 7:5 6:4 за 2 часа и 56 минути игрово време. По този начин 37-годишният състезател отстрани първия поставен по пътя на Григор Димитров, което всъщност не е особено добра новина за българина, който е спечелил всеки един от 6-те си мача Манарино, докато досега никога не е побеждавал Монфис, който има преднина от 4:1 в преките им двубои, но успехът на Григор е след отказване на един от най-големите шоумени в световния тенис.

За да стигнем до подобен двубой, то първо световният номер 33 ще трябва да се справи със съпротивата на още един един славен ветеран, а именно 39-годишния Стан Вавринка, който също има положителен баланс в сблъсъците си с родния ни представител, но в момента категорично първата ни ракета е в далеч по-добра моментна форма от двамата най-възрастни участници в основната схема.

Началният удар направи голямата разлика в мача между бившия номер 6 и неговия сънародник, защото Монфис отбеляза 16 аса и спечели 81 процента от точките си на първо подаване, докато световният номер 24 направи едва една директна точка от начален удар срещу 5 двойни грешки и взе скромните 65 процента от разиграванията на своя първи сервис.

Това позволи на "Ла Монф" да не му се налага да спасява нито един брейкбол в третия и четвъртия сет, като той имаше пълно надмощие в разиграванията от дъното на корта, реализирайки цели 54 уинъра и не остави шансове на твърде дефанзивно настроения си съперник, който разчиташе единствено на съперникови неточности.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шоуто се пренесе в Лондон: Монфис изхвърли първия поставен по пътя на Григор на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан манарино | гаел монфис | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook