"Щастлив съм за него": Страхотният поздрав между Шелтън и Тиафо след 5-сетовата им битка

от в 19:34 на 31.08.2024
Калоян Соколов

Бен Шелтън и Франсис Тиафо изнесоха най-зрелищния двубой от началото на тазгодишния US Open. Двамата американци напълно оправдаха очакванията за страхотно шоу между тях и показаха нагледно защо са считани за едни от най-атрактивните състезатели в ATP Тура. В крайна сметка Тиафо съумя да вземе реванш от по-младия си сънародник за случилото се през миналия сезон, когато Шелтън отстрани "Биг Фо" в 1/4-финалите на същата надпревара и отпразнува успеха си с прословутия си жест за затваряне на телефона.

Тогава бурните празненства на левичаря не се понравиха чак толкова на бившия представител на топ 10 и нямаше особено топли чувства между играчите при ръкостискането им на мрежата, но нещата са коренно различни 12 месеца по-късно. Двамата американци значително стоплиха отношенията в този период, а самият Шелтън изглежда далеч по-узрял и можем единствено да го адмирираме за поведението му след толкова тежка загуба за приемане.

Световният номер 13 поздрави изключително чистосърдечно пибедителя от мача, като двамата показаха, че имат свой собствен приятелски поздрав помежду си, който показаха след края на мача, а впоследствие прекараха около една минута прегърнати, докато се шегуват и разговарят с усмивка на лицата си.

"Мисля, че понякога е хубаво да покажеш, че можеш да си щастлив за твоя съперник, когато те победи. Не ме разбирайте погрешно. Аз съм състезател и винаги искам да спечеля, но с Франсис тренираме толкова често заедно. Той има по-голям опит от мен и ме е научил на немалко неща за живота в Тура и това как да се справям с напрежението, защото това е едва втората ми година като професионален тенисист.

Не ми се струваше правилно да отида с негативна гримаса към мрежата, да му стисна ръката и да напусна корта, защото той игра невероятен тенис и е близък за мен човек. Казах му да продължи с този начин на сервиране и посрещане, защото има шансове да постигне нещо наистина страхотно тази година, ако задържи това равнище на тенис и му пожелавам да спечели турнира"- призна Шелтън на последвалата си пресконференция.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Щастлив съм за него": Страхотният поздрав между Шелтън и Тиафо след 5-сетовата им битка Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | бен шелтън | интервюта | любопитно | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook