"Щастлив съм да ги разочаровам": Дрейпър отмъкна мотоциклет, който е бил за Беретини

от в 19:06 на 16.06.2024
Калоян Соколов

Тазгодишната ATP 250 надпревара в Щутгар е известна още под наименованието "Boss Open 2024", след като германският моден бранд за поредна година беше в ролята на главен спонсор на турнира. Както добре знаете, марката има сключен договор за дългогодишно сътрудничество с Матео Беретини, който от 2022-ра насам е глобален посланик на компанията и бива облечен с нейните екипи на корта.

Всичко това беше достатъчно, за да сме наясно с пристрастията на организаторите и спонсорите за днешния финал между Матео Беретини и Джак Дрейпър. За тяхно разочарование обаче, то младият британец осъществи обрат и триумфира в 3 сета, за да се поздрави с дебютната си ATP титла, а това доведе до една много комична ситуация. От Boss бяха подготвили предварително електрически мотоциклет на стойност 22 хиляди евро, който предполагаемо трябваше да отиде в ръцете на Беретини и да бъде награда за неговия трофея.

Самият модел е бил изработен по поръчка за италианеца, а този куриоз беше признат от изпълнителния директор на бранда, а именно Даниел Гриедер, който обеща, че Дрейпър  ще бъде възнаграден със същото превозно средство. Самият мотоциклет стоеше през цялото време пред играчите, докато протичаше церемонията по награждаването и Беретини позволи на британеца да запази точно модел, тъй като все пак наградата е била предназначена за шампиона в турнира.

Младокът пък не чакаше втора покана и яхна мотоциклета, а фотографите на турнира му направиха цяла фотосесия, въпреки че очевидно 22-годишният тенисист има някои опасения спрямо новата си придобивка:

"Не знаех, че мога да управлявам подобно нещо. Изглежда твърде скъпо за каране. Не знам как бих изглеждал, ако се кача на това нещо в Пътни (лондонски квартал) и по какъв начин ще ме гледат приятелите ми. Може и да опитам, за да разберем. Направихме страхотно шоу с Матео и явно организаторите са били изключително убедени в своя играч, но определено се чувствам щастлив да ги разочаровам" - призна новата първа ракета на Великобритания по време на шампионската си реч.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Щастлив съм да ги разочаровам": Дрейпър отмъкна мотоциклет, който е бил за Беретини Калоян Соколов
Теми:  
atp | джак дрейпър | любопитно | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook