Щастливият Дел Потро: Не мога да повярвам какво се случи!

от в 08:33 на 19.03.2018
Тодор Беленски

Новият крал на Индиън Уелс Хуан Мартин дел Потро беше извън себе си от щастие след победата над Роджър Федерер във финалния мач на турнира. Аржентинецът спечели с 6:4, 6:7, 7:6 и се изкачи на шестото място в ранглистата.

С успеха Дел Потро завоюва първата си титла от сериите "Мастърс" в своята кариера. Той призна, че още се чувства невероятно след постижението.

"Не мога да повярвам, че най-после успях да спечеля турнир от тази серия. Невероятно е, защото нивото на игра в такива турнири е изключително високо.

Ще продължавам да работя със същата упоритост, но най-важното е да съм здрав. Мачът с Федерер беше прекрасен и вярвам, че феновете са останали доволни. Имаше периоди в които и двамата бяхме изнервени, но това е нормално.

Имах тежък период в третия сет, но аз съжалявам повече за пропуснатата възможност във втория, когато нещата се развиваха в моя полза.

Възползвах се от грешките на Роджър в тайбрека, а и честно казано късметът ме покри. Обичам за играя финални мачове с него, защото атмосферата винаги е великолепна", заяви още аржентинецът.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Щастливият Дел Потро: Не мога да повярвам какво се случи! Тодор Беленски
Теми:  
роджър федерер | тенис турнир в индиън уелс | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook