Щастливият Григор след победата: Преодолях един от най-тежките си жребии някога

от в 20:02 на 08.02.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров записа феноменален успех над Марин Чилич на старта на Аустрелиън Оупън, а веднага след това даде интервю на корта, в което говори за конкретния двубой, подновояването на тенис надпреварите и предстоящите му битки в турнира:

Григор, днес постигна страхотна победа. Как успя да го сториш и по какъв начин обърна хода на третия сет?

Още от началото влязох отлично в мача. Това беше един от най-тежките ми жребии някога за първи кръг на Голям Шлем. Марин се намира в труден период и беше малко по-напрегнат, като прекалено често търсеше линиите при ударите си, докато аз залагах на по-сигурната игра и това се отплати. В третия сет просто продължих да се придържам към своята игра и изчаках неговия спад, за да затворя двубоя в три сета.

Какво е чувството да играеш отново пред пълни трибуни?

- Невероятно е. Толкова много време бяхме лишени от това и всеки трябваше да се справя по свой собствен начин със ситуацията, но сега всичко се завръща постепенно към обичайните си норми и е прекрасно да мога да разчитам на тази подкрепа от страна на феновете.

Как възнамервяващ да се подготвиш за следващия ти мач с Алекс Болт?

Ще се подготвя както за всеки друг мач. Организирам времето си добре и подготовката ми върви отлично, но ще играя срещу местен тенисист, така че публиката ще бъде на негова страна, което често може да се окаже сериозно предимство. Сега е време да извлека нужните поуки от изминалия мач и да видя с кое съм се справил на ниво и къде мога да се подобрявам тепърва, а чак след това ще се концентрирам върху предстоящия двубой.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Щастливият Григор след победата: Преодолях един от най-тежките си жребии някога Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | григор димитров | интервю

Коментари





Следвайте ни в Facebook