Щастливият Григор след успеха: Прекъсването ми помогна, готов съм за следващия мач

от в 21:56 на 17.08.2021
Мирела Николова

Първата ракета на България Григор Димитров се поздрави с първа победа от края на месец юни, след като се наложи над поставения под номер 13 в схемата Роберто Баутиста Агут с безапелационен двусетов успех. Така родният ни представител сложи край на "черната" си серия от три последователни загуби и в следващия кръг на надпреварата в Синсинати ще срещне Александър Бублик, срещу когото ще търси реванш за поражението си на Уимбълдън. 

По време на интервюто си след двубоя най-добрият ни тенисист бе попитан дали прекъсването при 4:3 в полза на испанеца във втората част се е отразило по някакъв начин на представянето му, като българинът бе категоричен, че това определено е изиграло своята роля. Той също така разкри какви са очакванията му за турнира, както и кой е бил ключът към успеха му.

„Да, определено ми помогна, тъй като преди него условията се променяха непрекъснато. Той беше започнал да навлиза в ритъм, играейки все по-добре, и същевременно се придвижваше по корта страхотно. Знаех, че се нуждая бързо да променя нещо, ако имам желанието да се измъкна от тази ситуация. След това обаче двубоят бе прекъснат и това ми позволи да се успокоя и да се мобилизирам. След като играта бе подновена, стартирах отлично и успях да обърна нещата в своя полза.

Не знам до колко напред мога да стигна. В турнири от подобен ранг трябва винаги да даваш максимума от себе си, защото много често само няколко точки могат да направят разликата. Схемата е пълна със силни състезатели, които се намират в чудесна форма. Опитвам да не се обременявам с дългосрочни очаквания, а да гледам мач за мач. Сега фокусът ми е върху следващия двубой, в който ще вляза със същата настройка като днешната, пък предстои да разберем какво ще се случи.

Много съм щастлив. Първият сет бе от изключителна важност за по-нататъшните събития в мача. От самото начало бях много солиден и сервирах много добре. Баутиста Агут е невероятен играч и бях наясно, че трябва да се възползвам от всяка негова неточност. Във втория сет просто се опитвах да остана в срещата, като в същото време и дъждът ми бе от помощ“, завърши шампионът от 2017-а година.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Щастливият Григор след успеха: Прекъсването ми помогна, готов съм за следващия мач Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | интервю | любопитно | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook