Щастливият Монфис: Знаех, че съм в чудесна форма и ще бъда много трудно победен

от в 01:31 на 15.03.2022
Калоян Соколов

Цялата тенис общественост е наясно, че Гаел Монфис е състезател, който може да победи всеки един съперник, когато има силен ден на корта. 35-годишният ветеран се намираше в труден период, след като нямаше победа от Аустрелиън Оупън насам и получи известния усложнения при поставянето на своята трета доза против коронавирус, което не му позволи да играе през последния месец.

Сега обаче французинът отново изглежда в прекрасна кондиция, а негова жертва днес стана самия номер едно Даниил Медведев, който не успя да разгърне играта си и отново напусна рано турнира в Индиън Уелс. Така Монфис записа едва втората си победа в кариерата над действащ лидер в ранглистата, като по този начин направи сериозно услуга на Новак Джокович, защото сърбинът ще има възможност отново да се завърне на челната позиция в класацията на ATP от идния понеделник. Парижанинът пък беше изключително щастлив от вдъхновеното си представяне, а ето какво точно сподели в последвалото си интервю:

Играх отличен тенис. Знаех, че в момента се намирам в чудесна форма и на никого няма да бъде лесно да ме победи. Винаги е много специално да надделееш над световния номер едно. Удрях топката изключително чисто в хода на двубоя и сега преливам от самочувствие, така че ще се опитам да вървя по течението. Предстои ми среща с Алкарас, чиито резултати са повече от впечатляващи и трябва да покаже топ нивото си, за да имам шанс да го надвия - завърши Ла Монф.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Щастливият Монфис: Знаех, че съм в чудесна форма и ще бъда много трудно победен Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | даниил медведев | индиън уелс | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook