"Ще бъде в топ 10 до 2024-та"; предсказанието на Зверев след първата му среща с Алкарас (видео)

от в 11:48 на 09.06.2024
Калоян Соколов

Александър Зверев и Карлос Алкарас ще се изправят този следобед в пряк сблъсък за титлата на Ролан Гарос. Това би било първи триумф в Париж за всеки един от тях, но определено испанецът има по-голям опит в подобни битки, въпреки че е с 6 години по-млад от Зверев. Бившият номер едно вече е 2-кратен "мейджър" носител, докато Саша има само един финал в Големия шлем, който е отпреди цели 4 години.

Любопитното е, че световният номер четири води с 5:4 при преките си двубои с Карлитос, но два от тези мачове датират от 2021-ва година, когато Алкарас далеч не е достигнал до пиковата точка в своето развитие. Tennis TV пък реши да ни припомни интервю на Зверев, което е дадено веднага след дебютния му успех над тогавашния номер 132. Изглежда още по това време, олимпийският шампион е видял страхотен потенциал в 17-годишния ибериец и му предрича бляскаво бъдеще, правейки смела прогноза за неговото бъдеще.

"Алкарас играе невероятен тенис. Моето предсказание е, че той ще влезе в топ 10 до 2024-та, когато ще е само на 20 години. Със сигурност ще има страхотна и много дълга кариера, така че това определено няма да бъде нашата последна среща" - завява Зверев, чиито тогавашни предсказания вече направо изглеждат скромни спрямо възможностите на Алкарас, който се изкачи до световния връх още в края на следващия сезон.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tennis TV (@tennistv)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Ще бъде в топ 10 до 2024-та"; предсказанието на Зверев след първата му среща с Алкарас (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | интервюта | карлос алкарас | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook