"Ще бъде загуба на покана": Неуважението към Сепи и тъжният край на кариерата му

от в 17:35 на 26.10.2022
Калоян Соколов

Преди две седмици стана ясно, че ветеранът Андреас Сепи планира да окачи ракетата в края на настоящия месец, като желанието на състезателя беше да изиграе два последни турнира пред родна публика. Бившият номер 18 се надяваше да получи покана за едно измежду двете ATP събития във Флоренция и Неапол, само че италианската тенис федерация е преценила, че ще бъде загуба на "уайлд кард", ако той бъде връчен на оттеглящ се от спорта играч.

Въпросната ситуация беше разказана от самия Сепи в неговия личен Instagram профил, а новината предизвика множество негативни реакции от страна на негови колеги. Австралиецът Джон Милман например определи постъпката от страна на ръководните тенис органи в Италия като "жалка" и припомни колко много е дал през годините трикратният ATP шампион за своята страна, визирайки множеството му мачове за Купа "Дейвис" и трите му участия на Олимпиада.

В крайна сметка 38-годишният тенисист се включи в основната схема на Чаланджъра в Ортисей, където отстъпи още в първия кръг на германеца Яник Ханфман и срещата му беше наблюдавана от оскъден брой зрители, но все пак те отдадоха дължимото на своя сънародник и го изпратиха от корта с бурни аплодисменти, които определено южнотиролецът е заслужил с отличните си резултати през своята 20-годишна професионална кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Ще бъде загуба на покана": Неуважението към Сепи и тъжният край на кариерата му Калоян Соколов
Теми:  
atp | андреас сепи | любопитно | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook