"Ще играеш тенис като се пенсионирам": Джокович разкрива как е отказал да помогне нa Меси

от в 11:40 на 10.08.2024
Калоян Соколов

Лионел Меси и Новак Джокович са двама от най-великите спортисти в историята изобщо, като от близо 2 десетилетия насам са най-успешните атлети в съответно футбола и  тениса. Изглежда обаче "Джокера" не е склонен да издаде тайните си на корта, като разкрива интересни подробности от скорошна своя среща с 8-кратния носител на Златната топка.

"Засякохме се с Меси в края на миналата година, когато играех на US Open. Бяхме в едно и също заведение в Ню Йорк, а той ме помоли за съвет, който би му послужил да подобри своите тенис умения. Аз обаче му казах, че това просто няма как да се случи. Явно не му стигаше да доминира във футбол и сега искаше да направи същото в моя спорт. Посъветвах го да продължи с футбола и да премине към тениса, чак когато се пенсионирам" - разказва забавната случка Ноле.

"Гледам го и си мисля, че имам късмет, защото е избрал футбола вместо тениса. Той е истински магьосник с топката и вероятно нямаше да спечеля толкова много титли, ако Меси се занимаваше с тенис. Той е най-великият футболист на всички времена и винаги е удоволствие да го наблюдавам" - допълва още Джокович, който разкрива как впоследствие южноамериканецът е върнал компилента, заявявайки на сърбина как се чувства късметлия, че футболът се играе с крака, а не с ръце.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Ще играеш тенис като се пенсионирам": Джокович разкрива как е отказал да помогне нa Меси Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | лионел меси | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook