Ще има българка във втората седмица на РГ:18-годишната Глушкова с победоносно начало

от в 23:16 на 29.05.2022
Калоян Соколов

Участието на Григор Димитров и Виктория Томова в основната схема на Ролан Гарос приключи, но това не слагаше край на българските изяви във френската столица. Днес беше даден старта на турнира при юношите и девойките, като Денислава Глушкова се явяваше нашата единствена представителка при подрастващите. Нашата сънародничка бележи страхотен напредък през този сезон и съвсем наскоро се класира за първия си четвъртфинал на професионално ниво при жените. Освен това Денислава игра и на Аустрелиън Оупън, където отпадна на осминафиналите от бъдещата шампионка Петра Марчинко.

В Париж пък Глушкова трябваше да премери сили в откриващия кръг с австралийката Шарлот Кемпенаерс-Пош, която се намира с близо 300 места пред нашето момиче. Това по никакъв начин не притесни българката, чиито великолепни изяви я изведоха до преднина от 5:2 гейма в началото на мача, но впоследствие тя загуби двата си пробива предимство, след като пропиля три сетбола и накрая загуби откриващата част.

Изглеждаше, че случилото се е пречупило Глушкова, защото нейната съперничка поведе с ранен брейк във втория сет, само че родната ни представителка отвърна със серия от три поредни гейма и инициативата премина на нейна страна. Тогава дойде ред на една крайно неприятна ситуация, тъй като Кемпанаерс-Пош усука глезена си и съвсем скоро общият резултат беше изравнен и австралийката реши, че няма смисъл да продължава със съпротивата си в двубоя - 5:7 6:3 и отказване на Шарлот Кемпенаерс-Пош.

Така 18-годишната нашенка си осигури място във втори кръг, където вдругиден ще срещне една измежду германката Ела Сейдел и поставената под номер седем - Селин Наеф от Израел.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще има българка във втората седмица на РГ:18-годишната Глушкова с победоносно начало Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | денислава глушкова | Обзори | ролан гарос 2022 | юноши и девойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook