Ще има нов шампион в Ротердам: Оже-Алиасим детронира Рубльов и ще спори за трофея!

от в 22:45 на 12.02.2022
Мирела Николова

Феликс Оже-Алиасим продължава да впечатлява с играта си от началото на настоящия сезон и след като по-рано триумфира на АТР Cup заедно с отбора на Канада, през утрешния ден ще спори за титлата на АТР 500 турнира в Ротердам. Днес той прекъсна серията от осем поредни победи в холандския град на миналогодишния шампион Андрей Рубльов и така си осигури място в сблъсъка за трофея след обрат - 6:7(5) 6:4 ... До този момент канадецът е загубил всеки от осемте си финала на ниво АТР и утре ще търси своята първа титла срещу топ поставения в схемата Стефанос Циципас.

Още от началните минути на срещата руснакът се стремеше да налага агресивния си стил на игра, но Оже-Алиасим успяваше да парира атаките на опонента и не му позволяваше да се откъсне в резултата. Сервисът на двамата функционираше на високи обороти, което спомогна за запазването на паритета в геймовете. Подавайки за влизане в тайбрек, световният №7 се поддаде на напрежението и изостана с 0:40, ала показа характер и спаси 4 сетбола. Последвалият дълъг гейм се развиваше също толкова равностойно, но в крайна сметка Рубльов бе този, който запази хладнокръвие и така съумя да открадне този толкова оспорван дебютен сет.

Във втората част канадецът бе отчетливо по-нестабилният от сервис линията, което на няколко пъти застраши подаването му. Това обаче по никакъв начин не му попречи и именно в тези моменти Феликс успяваше да разгърне потенциала си, за да се спаси от изоставане. Той дочака своя момент, дошъл в деветия гейм, когато се възползва от колебанията на противника си, за да реализира пробив, който се оказа и решаващ за изхода на тази част.

Решителният трети сет се разви изцяло по вкуса на канадеца, който още в първото противниково подаване се сдоби с брейкболи, които обаче не бяха материализирани. Той продължи да бъде изключително агресивен на ретур и да поема инициативата в разиграванията, което го изведе до серия от пет поредни спечелени гейма и осъществяването на два брейка за 5:1. От своя страна, Оже-Алиасим бе безкомпромисен на начален удар и загуби едва 2 точки на собствен сервис в хода на целия сет, за да се поздрави с достигането до девети финал в кариерата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ще има нов шампион в Ротердам: Оже-Алиасим детронира Рубльов и ще спори за трофея! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | Обзори | ротердам | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook