Ще има нова WTA 1000 шампионка: Финалистката от РГ обърна Сабаленка и е на финал в Синсинати

от в 23:07 на 19.08.2023
Мирела Николова

Каролина Мухова е втората финалистка на WTA 1000 надпреварата в Синсинати. Чехкинята, която по-рано през този сезон достигна до сблъсъка за трофея на Ролан Гарос, днес отново показа най-доброто си лице на корта и съумя да елиминира световната №2 Арина Сабаленка в трисетова битка, завършила с 6:7(4) 6:3 6:2. По този начин Мухова се класира за своя първи финал в турнир от подобна категория, където ѝ предстои да се изправи срещу друга дебютантка на такова ниво в лицето на Коко Гоф.

Беларуската тенисистка започна далеч по-агресивно срещата, взимайки топката рано след отскока и пласирайки ударите си максимално близо до линиите. Това я изведе до бърз аванс от пробив и 4:1, но веднага след това последва драстичен спад в нивото ѝ и се стигна до два брейка и пълен обрат за 4:5 в полза на чехкинята. Сервирайки за успеха в сета обаче, Мухова не бе достатъчно убедителна и допусна серия от пропуски, довели до изравняване на резултата за 5:5. Проблемите за финалистката от Ролан Гарос продължиха и в 12-ия гейм, когато тя изостана с 0:40, ала все пак успя да спаси 3 сетбола и да вкара частта в тайбрек. Там Сабаленка продължи да налага своето темпо на игра и да предизвиква неточности от противниковата страна, с което съвсем скоро узакони успеха си в откриващия сет.

С настъпването на втората част чехкинята сведе грешките си до минимум и все по-често виждахме именно тя да контролира разиграванията, създавайки си удобни възможности за нанасяне на завършващ удар. В същото време значително се понижи ефективността на подаването на Сабаленка, която в почти всеки свой сервис гейм бе поставена под напрежение. В крайна сметка логичното се случи и в осмия гейм Мухова увенча усилията си с успех, постигайки късен пробив, предрешил изхода ан тази част в полза на световната №17.

Чехкинята пренесе устрема си и в началото на третия сет, където отново се възползва от колебливите изяви на своята противничка и осъществи брейк, след който излезе напред с 3:1. Веднъж поела инициативата в резултата, финалистката от Ролан Гарос действаше със сериозна доза увереност на корта и без никакви затруднения дори дублира аванса си от пробив, за да може след малко над два часа и половина игра да подпечата крайната си победа и да се класира за своя дебютен финал от категория WTA 1000.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще има нова WTA 1000 шампионка: Финалистката от РГ обърна Сабаленка и е на финал в Синсинати Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | каролина мухова | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook