Ще има сбогуване на Уимбълдън: Мъри оформи супертандем с Радукану на смесени двойки!

от в 17:32 на 03.07.2024
Калоян Соколов

Анди Мъри и Ема Радукану ще играят заедно в основната схема на смесени двойки на Уимбълдън. Вчера бившият номер едно се оттегли от надпреварата на сингъл, с което се лиши от шанса за един последен път да играе поединично на надпреварата, в която спечели две титли. Все пак сър Анди ще направи всичко възможно да се възстанови оптимално от травмата си в гърба, за да играе на двойки заедно с брат си Джейми, а сега стана ясно, че ще гледаме Мъри и в още една турнирна схема на "свещената трева".

Така домакините ще могат да наблюдават тандем между двамата единствени активни тенисисти на Великобритания, които са печелили титла от Шлема на сингъл. Самата надпревара в микса стартира в петък, а любопитното е, че Радукану има само един изигран мач на двойки в своята кариера. Бившият номер едно пък е сребърен медалист с Лора Робсън на смесени двойки от Олимпиадата в Лондон през 2012-та, когато бившата шампионка от US Open е била на 10 години.

На старта местните любимци ще се изправят срещу двама многократни "мейджър" шампиони в карето, а именно Марсело Аревало и Шуай Джън, а ето и пълен жребий за надпреварата на смесени двойки:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ще има сбогуване на Уимбълдън: Мъри оформи супертандем с Радукану на смесени двойки! Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | анди мъри | ема радукану | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook