Ще има тенис и по Коледа: Григор обединява сили с Джокович в нов супертурнир

от в 10:24 на 06.11.2022
Калоян Соколов

Сезонът на Григор Димитров приключи този четвъртък, когато първата ни ракета беше надигран от световния номер едно Карлос Алкарас на осминафиналите от Мастърса в Париж. Оказва се обаче, че все пак ще можем да наблюдаване най-добрия български тенисист още веднъж до края на календарата година, защото той ще се включи в чисто новата отборна надпревара - World Tennis League.

Въпросното събитие ще се проведе между 19 и 24 декември в Дубай, като ще събере голямата част от световния тенис елит, както и някои от най-добрите диджеи в света, чиято работа ще е всеки ден да отговарят за доброто настроение на феновете. Супершоуто ще бъде открито с концертна изява на корта от страна на Тиесто, а закриването няма да бъде по-малко впечатляващо, тъй като за него ще отговаря легендата в елетктронната музика Армин ван Бюрен.

Да се върнем обаче към тенис схватките, където организаторите са сформирали четири отбора, които са поставени в една обща група и ще играят по системата "всеки срещу всеки". Тимовете се състоят от по 4 или 5 души, а самите сблъсъци между тях ще се състоят от три отделни мача - мъжки сингъл, женски сингъл и смесени двойки.

Срещите ще се проведат във формат 2 от 3 сета, като решителната част ще представлява супертайбрек до 10 точки. Финалисти пък ще бъдат двата отбора с най-добри показатели от групата, но сега е време да преминем и към самите състави, след като всичко по регламента стана ясно.

Нашият Григор Димитров ще обедини сили с 21-кратния шампион от Новак Джокович, само че това далеч не е всичко, защото към тях също така ще се присъединят Паула Бадоса и Арина Сабаленка. Звездната селекция носи името "The Falcons" (Соколите) и ще се конкурира за титлата заедно с останалите три отбора - "The Kites" (Хвърчилата), "The Hawks" (Ястребите) и "The Eagles" (Орлите).

Ето и кои останали тенисисти ще попълнят невероятно зрелище, което ни очаква в ОАЕ в навечерието на Коледа:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще има тенис и по Коледа: Григор обединява сили с Джокович в нов супертурнир Калоян Соколов
Теми:  
atp | world tennis league | wta | Арина Сабаленка | григор димитров | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook