Ще имаме нов носител на трофея: Квалификант повали шампиона на Sofia Open!

от в 15:49 на 08.11.2023
Мартин Петков

Действащият шампион на Sofia Open - Марк-Андреа Хюслер, се сгромоляса сериозно при защитата на титлата си в родната ни столица, след като отпадна още на старта в основната схема на турнира. Швейцарецът, който преди година завоюва дебютната си и към момента единствена АТР титла на надпреварата в българската столица, преодоля успешно пресявките при настоящото издание на състезанието, но в откриващия кръг в същинската фаза на турнира бе надигран от квалификанта Били Харис, след като световният номер 228 заслужи победата в трисетова битка - 6:4 3:6 7:6(5).

Първоначалната част на двубоя ни предложи множество възможности за пробив пред британеца, който съумя да оползотвори едва един от всичките си 13 шанса, но в крайна сметка той се оказа достатъчен, за да триумфира в сета. Втората фаза от срещата пък далеч не се разви по сходен начин, след като Хюслер значително подобри представянето си в разиграванията и реализира фундаментален пробив, за да остане впоследствие безгрешен на собствено подаване, с което поднови равенството в общия резултат на мача.

Решителният трети сет несъмнено извади на показ най-доброто от началния удар на двамата квалификанти, всеки от които спаси по един брейкбол, като в този ред на мисли доминацията на подаващите ни отведе до финален тайбрек. В него швейцарецът пръв се сдоби с ранен аванс от минипробив и поведе с 3:2 точки, но оттам насетне допусна прекомерен брой неточности и 28-годишният Харис сътвори пълен обрат, за да детронира защитаващия шампион в София, поздравявайки се същевременно с дебютната в кариерата си победа на ниво АТР.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще имаме нов носител на трофея: Квалификант повали шампиона на Sofia Open! Мартин Петков
Теми:  
atp | sofia open | Марк-Андреа Хюслер | софия оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook