Ще имаме нов шампион: Корда записа 8-а поредна победа и елиминира фаворита за титлата Зверев!

от в 23:40 на 11.08.2024
Елеонора Александрова

Себастиан Корда се класира за втория си Мастърс полуфинал! Световният номер 18, който се намира в много силна форма, изненада Александър Зверев с резултат 7:6(5) 1:6 6:4 за 2 часа и 21 минути игрово време и удължи серията си на осем поредни победи. В битка за финала той ще се изправи срещу Алексей Попирин.

Първата част започна добре за втория поставен, който се възползваше от колебливото начало на световния номер 18 и поведе с пробив още в първия гейм. С течение на време обаче нивото на германеца спадаше, а това позволи на Корда да отвърне на пробива.

Последваха кошмарни минути за фаворита, който започваше да допуска прекалено много двойни грешки, които станаха 7 до края на първата част, ала неубедителното представяне на американеца позволи на Саша да остане в играта и да се стигне до тайбрек. Дългият гейм започна по план за четвъртия в света и той дори поведе с мини брейк, ала след 5:3 в негова полза, Корда показа здрави нерви и сътвори обрат, печелейки следващите 4 точки, за да поведе в сетовете.

Зверев стабилизира значително играта си, за сметка на съперника си, който започваше да допуска все повече непредизвикани грешки. Това позволи на двукратния "мейджър" финалист да поеме инициативата още в самото начало и в резултат на това да загуби само един гейм, за да изравни резултата в сетовете.

Първата половина на финалната част започна без особени изненади, като и двамата съумяваха да печелят своите подавания. Впоследствие срещата се превърна в истинска игра на нерви, а Зверев се пропука в деветия гейм и подари подаването си с 2 поредни двойни грешки. Този момент се оказа и преломен в развитието на срещата, тъй като след това американецът летеше по корта, запазвайки преднината си и съумя да запише една от най-големите победи в кариерата си!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ще имаме нов шампион: Корда записа 8-а поредна победа и елиминира фаворита за титлата Зверев! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | монреал | Обзори | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook