Ще имаме нов шампион в Ещорил: Рууд изхвърли миналогодишния победител след "геврек"

от в 22:17 на 07.04.2023
Мартин Петков

Каспър Рууд несъмнено през 2023-та се намира далеч от равнището, което демонстрираше на корта в хода на миналия сезон, като досега все още не беше успявал да запише две поредни победи. Тази негативна тенденция за норвежеца обаче най-после намери своя край, след като в сблъсък на четвъртфиналите в Ещорил световният номер 5 повали защитаващия шампион Себастиан Баез с убедителното 6:3 6:0, като за целта се нуждаеше от час и 17 минути на корта. Въпреки това, работата за топ поставения в португалския град е далеч от свършена, след като той се класира за финалната четворка в състезанието, където ще срещне дебютанта на подобна фаза в Тура - Куентен Алис, но до титлата има още път за извървяване.

Началото на двубоя беше повече от обещаващо за 170-сантиметровия аржентинец, който на ретур притисна фаворита до стената и чрез серия от добри отигравания реализира ранен пробив. Отговорът на двукратния финалист от Шлема обаче не закъсня и той мигновено засвидетелства класата на вездесъщия си форхенд, с което паритетът светкавично беше възстановен. Впоследствие случилото се не помрачи стремежа на световния номер 32 да е агресивен и той се възползва от слабите страни в играта на скандинавеца, за да достигне до 15:40 в седмия гейм, но Рууд остана докрай хладнокръвен във важните моменти и освен че оцеля, то той осъществи пробив в идното подаване на противника и записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част норвежецът се чувстваше отлично с равнището си, като разгърна потенциала си при размените от дъното на корта и проби. Впоследствие настъпи преломният момент, когато в маратонски гейм, продължил над 10 минути, топ поставеният в схемата отрази четири брейкбола, за да затвърди преднината си в резултата. Оттам насетне нагледно съпротивата на защитаващия шампион беше пречупена, като той по никакъв начин не успяваше да се противопостави на Рууд, който се радваше на най-добрия си тенис до момента през сезона и отпусна нито гейм повече на световния номер 32, с което му "върза геврек", за да узакони победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще имаме нов шампион в Ещорил: Рууд изхвърли миналогодишния победител след "геврек" Мартин Петков
Теми:  
atp | ещорил | каспър рууд | себастиан баез

Коментари





Следвайте ни в Facebook