Ще имаме нова шампионка! Брилянтна Анисимова отрази 2 мачбола и надви Осака

от в 12:38 на 21.01.2022
Калоян Соколов

Аманда Анисимова започна новия сезон по впечатляващ начин, след като вдигна титлата на един от подготвителните турнири в Мелбърн, а днес американката се поздрави с една от най-бележитите победи в кариерарата си, след като постигна впечатляващ обрат над Наоми Осака и по този начин се класира за четвъртия кръг на Аустрелиън Оупън - 4:6 6:3 7:6(5). 20-годишната състезателка трябваше да отразява два мачбола в решителния сет, но не се поддаде на напрежението и заслужено отстрани защитаващата шампионка в надпреварата. Така на Осака ще ѝ и се наложи да напусне топ 80 на световната ранглиста, защото ще се раздели с цели 1870 точки от актива си, а Анисимова ще спори със световната номер едно Ашли Барти за място във финалната осмица.

Срещата изобщо не предвещаваше такъв развой, защото азиатката веднага поведе с пробив и дори имаше шанс да осъществи още един такъв, но непоставената състезателка съумя да се задържи в резултата. Японката обаче не спря да поставя под огромно напрежение опонентката си, когато тя заставаше на сервис линията и Анисимова трябваше да прави истински чудеса от храборст, за да не изостане прекалено много в геймове, а частта логично отиде в сметката на бившата номер едно.

Изведнъж американката заигра с огромно самочувствие и пое инициативата в разиграванията, което обърна изцяло хода на мача. Защитаващата шампионка не очакваше подобни действия от младата си съперничка и не знаеше как да реагира, като продължаваше да стои твърде навътре в корта и нямаше реакция на острите удари от ракетата на световната номер 60. Анисимова започна да се чувства все по-комфортно на собствено подаване и с лекота се справяше, когато имаше началния удар, докато Осака изглеждаше все по-несигурна и това доведе до изравняване в сетовете.

Третият сет предложи ранни шансове за брейк пред двете тенисистки, но никоя от тях не се възползва от тях и играта продължи гейм за гейм до 5:4 в полза на азиатката, когато тя разполагаше с два мачбола, само че избърза твърде много с опитите си да пласира уинър и аутсайдерката съумя да вкара срещата в решителен супер тайбрек до 10 точки.

Там Анисимова не загуби нито един свой начален удар, а същевременно пласираше топката изключително дълбоко и постепенно изкарваше японката от нейната комфортна зона, за да получи възможност за лесен завършек на разиграването. Бившата полуфиналистка на Ролан Гарос поддържаше аванса си от един мини пробив до 5:4, когато Осака буквално се срина и спечели само една точка до края, което донесе напълно заслужена победа за Аманда Анисимова!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще имаме нова шампионка! Брилянтна Анисимова отрази 2 мачбола и надви Осака Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аманда Анисимова | Аустрелиън Оупън | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook