Ще имаме нова шампионка: Гоф беше детронирана от своя сънародничка на втори пореден Шлем!

от в 06:30 на 02.09.2024
Елеонора Александрова

US Оупън ще има своята нова шампионка при дамите! Ема Наваро елиминира Коко Гоф на 1/8 осминафиналите, след като стори абсолютно същото и на Уимбълдън! Наваро се наложи с резултат 6:3 4:6 6:3 за 2 часа и 14 минути игрово време, като така се класира за своя втори "мейджър" четвъртфинал, където ще се изправи срещу Паула Бадоса.

Срещата започна много нервно за двете тенисистки и непредизвиканите грешки преобладаваха спрямо уинърите. Наваро съумя по-нързо да стабилизира играта си, а това не бяха добри новини за световната номер 3, тъй по-нискоранкираната тенисистка поведе с пробив за 4:2, а в следващите минути 13-тата поставена бе тази, която контролираше събитията на корта и запазвайки преднината си до края, спечели сензационно първия сет.

Втората част започна обещаващо за фаворитката, която подобри значително играта си. Наваро обаче бързо намери отново ритъма си, за да успее да поеме инициативата и да реализира пробив във седмия гейм на сета, доближавайки се само на два гейма от успеха. Бившата номер 2 обаче показа силната си воля и отвърна с рибрейк, а оттам насетне не загуби нито гейм повече, изравнявайки общия резултат.

Въпреки неприятния завършек на втората част за Наваро, по-нискоранкираната тенисистка показа характер и отново влезе в ролята на водеща с пробив в третия гейм. Този път световната номер 12 не допусна обрат, в резултат на слабата сервис игра на Гоф и запази преднината до самия край на сета, като накрая дори съумя да удвои аванса си, с помощта на три двойни грешки от страна на третата поставена, за да елиминира действащата шампионка на US Оупън!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ще имаме нова шампионка: Гоф беше детронирана от своя сънародничка на втори пореден Шлем! Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | ема наваро | коко гоф | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook