Ще имаме нова шампионка: Колинс "детронира" 2-кратната носителка на трофея в Чарлстън!

от в 20:45 на 04.04.2024
Елеонора Александрова

Тенис ренесансът на Даниел Колинс продължава. Американката, която имаше нелеката задача да победи действащата шампионка в Чарлстън, Онс Жабер, удължи победната си серия на 9 мача. Мачът, продължил малко повече от 2 часа, завърши с резултат 6:3, 1:6, 6:3 в полза на шампионката от Маями и в следващия кръг тя ще срещне сънародничката си Слоун Стивънс.

Първите минути бяха нервни и за двете тенисистки, като грешки и от двете страни не липсваха. Въпреки това, бившата номер 7 съумя да направи пробив още във втория гейм, а стабилната сервис игра на Колинс й помогна да задържи преднината си през по-голямата част от сета. Въпреки изоставането си, Жабер успя да отвърне със спечелен гейм при началния удар на американката, алаа преднината на финалистката от Аустрелиън Оупън през 2022-ра бе възстановена още в следващия гейм. След това нямаше моменти, които да ни предложат изненади и по този начин първият сет отиде в сметката на Колинс с резултат 6:4.

Вторият сет започна обещаващо за шампонката от Маями, която достигна до брейкпойнт, но точно тогава нивото на тунизийката се вдигна, докато играта на Колинс се разпадна и скоро имахме паритет в общия резултат.

Последната част започна по начин, аналогичен на първата такава. Световната номер 22 си върна контрола с пробив още в първото подаване на Жабер. Колинс наглед имаше комфортна преднина, но представителката на северноафриканската държава не изглеждаше готова да отстъпи лесно и следваха геймове с дълги разигравания. При 4:2 шестата в света успя да отвърне с пробив, само че веднага след това Колинс отново си върна лидерската позиция, която затвърди в следващите минути и с резултат 6:3 и "детронира" шампионката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще имаме нова шампионка: Колинс "детронира" 2-кратната носителка на трофея в Чарлстън! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Даниел Колинс | обзор | онс жабер | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook