Ще имаме нова шампионка в Синсинати: Езкекуторката на Швьонтек от Уимбълдън не пожали и Гоф

от в 00:14 на 16.08.2024
Елеонора Александрова

Синсинати ще има своята нова шампионка при дамите! Коко Гоф отстъпи на намиращата се в страхотна форма Юлия Путинцева, която по време на сезона на трева спечели своята първа титла от 3 години насам (в Бирмингам) и елиминира Ига Швьонтек в Уимбълдън.

Втората ракета на Казахстан при дамите победи действащата ностелка на трофея с 6:4 2:6 6:4 за 1 час и 55 минути игрово време и ще играе срещу Паула Бадоса в битка за място на четвъртфиналите.

Световната номер 33 започна силно срещата, реализирайки пробив още в първото подаване на съперничката ѝ. Играта на Путинцева обаче бе прекалено пасивна и това позволи на американката да направи моментален рибрейк, но колебливата игра на фаворитката помогна на по-нискоранкираната тенисистка да си върне преднината още в третия гейм. Световната номер 2 обаче не се отказа и намери сили за втори път да изравни геймовете, само че Путинцева беше достатъно настоятелна, за дапродължи даповежда в резултата и в крайна сметка спечели откриващия сет с осъществяването на общо третия си брейк.

Местната любимка изглеждаше изцяло преобразена във втората част, а това остави без шансове непоставената тенисистка Путинцева. Американката изцяло доминираше случващото се на корта, като стаблизира значително нивото на своя сервис и изравни общия резултат, отмъквайки на два пъти съперниковия начален удар.

Финалната стартира по също толкова обещаващ начин за фаворитката, която поведе с 4:2 и изглеждаше като сигурна победителка, само че аутсайдерката съумя да сътвори обрат, печелейки следващите четири гейма, за да детронира действащата шампионка на надпреварата!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ще имаме нова шампионка в Синсинати: Езкекуторката на Швьонтек от Уимбълдън не пожали и Гоф Елеонора Александрова
Теми:  
wta | коко гоф | Обзори | синсинати | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook