"Ще направя всичко, за да се завърна скоро на корта": Джокович с първи думи след операцията

от в 15:16 на 06.06.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович трябваше да премине през изключително тежко изпитание през вчерашния ден, след като му се наложи да се оперира и това сложи край на надеждите му да изравни още тази година рекорда на Роджър Федерер от осеми титли на любимия му Уимбълдън, а освен това постави под въпрос участието му на Олимпиадата в края на следващия месец. Сърбинът през последните седимици се бореше с лека травма в областта на коляното, която се отключи с пълна сила по време на срещата му с Франсиско Серундоло от 1/8-финалите на Ролан Гарос, когато световният номер едно се подхлъзна на корта и се оказа, че е получил разкъсване на менискуса.

Това принуди Ноле да се откаже от по-нататъшно участие във френската столица, като Каспър Рууд продължи без игра към 1/2-финалите, а Яник Синер официалцо ще измести Джокера от лидерската позиция в световната ранглиста, щом тя бъде обновена. Всичко това обаче в момента не е от значение за Джокович, чиято основна цел е просто да се възстанови максимално бързо и отново да прави това, в което е най-добър и най-много обича.

"През изминалия ден трябваше да взема някои трудни решения, след като получих разкъсване на менискуса по време на последния ми мач. Все още обмислям всичко станало, но се радвам да ви уведомя, че операцията мина добре. Толкова съм благодарен на екипа от лекари, които бяха до мен, както и на огромната подкрепа, която получих от моите фенове.

Ще дам всичко от себе си, за да бъда здрав и във форма, така че да се завърна на корта възможно най-скоро. Любовта ми към този спорт е силна и желанието да се състезавам на най-високо ниво е това, което ме поддържа. Идемооо 💪💪"- написа 24-кратният "мейджър" шампион в социалните медии, където публикува снимка заедно със своята съпруга Йелена и всички останали членове на екипа си, а кадърът очевидно е бил заснет след края на операцията, защото веднага на очи се набиват патериците в ръцете на световния номер едно.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Ще направя всичко, за да се завърна скоро на корта": Джокович с първи думи след операцията Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook