Ще напусне ли Роджър Федерер топ 10 на ранглистата преди Мастърса в Мадрид?

от в 18:08 на 18.04.2021
Владислав Риждов

Измина повече от месец, откакто Роджър Федрер направи дългоочакваното си завръщане в АТП Тура. Швейцарецът отсъства от корта в продължение на повече от 14 месеца, тъй като се възстановяваше от операция на коляното, направена през 2020 година. Като се има предвид дългата почивка на Маестрото, той бавно започна да губи позиции в световната ранглиста.

Федерер стартира 2021 година в топ 5, но фантастичните предсатвяния на негови колеги, в комбинация и със загуба на точки от страна на швейцареца, го изпратиха на 7-мо място. Освен това от понеделник се очаква той да падне с още една позиция, след доброто представяне на Андрей Рубльов в Монте Карло през седмицата.

Маестрото има в актива си 5875 точки, което е достатъчно за да запази осмата си позиция. Зад него се намират Диего Шварцман, Матео Беретини и Роберто Баутиста Агут. Шварцман има 3720 точки - 2155 точки зад Федерер. Като се има предвид, че турнирът в Мадрид започва след две седмици, до тогава има само две ATP събития и по този начин Федерер ще запази осмата си позиция поне до началото на Мастърс надпреварата.

Федерер е напълно наясно с преследвачите си. През следващите седмици той ще загуби едва 180 точки - от Мадрид и Рим, докато Шварцман, който е на една позиция зад Федерер, има да защитава 645 точки. Така че дори аржентинецът да спечели надпреварите в Рим и Мадрид, той пак няма да може да задмине именития си съперник в подреждането.

Както стана ясно преди броени минути, Роджър Федерер ще вземе участие само на един турнир преди Ролан Гарос, а именно в Женева. Това означава, че до Откритото първенство на Франция Шварцман, Беретини и други топ тенисисти биха могли да се доближат максимално близо до швеицареца.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще напусне ли Роджър Федерер топ 10 на ранглистата преди Мастърса в Мадрид? Владислав Риждов
Теми:  
ранглиста | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook