Ще прескочи ли Григор планината наречена "Надал"? (превю)

от в 12:34 на 28.02.2020
Калоян Пламенов

Утре не преди 6:00 часа рано сутринта Григор Димитров и Рафаел Надал ще се изправят един срещу друг в 1/2-финална битка от турнира в Акапулко.

На хартия съвсем в реда на нещата Матадора е абсолютен фаворит за успеха, но ролята на аутсайдер може и да помогне на наш Гришо да поднесе една от големите сензации.

В статистически план двамата имат 13 мача един срещу друг до момента и испанецът е със солидно предимство от 12-1 победи.

Последното и единствено поражение на Рафа срещу хасковлията датира от 2016 година. Тогава Григор стигна до успеха с 6:2, 6:4 на турнира в Пекин, но онзи момент бе един от тежките в кариерата на испанеца и той беше далече от най-добрата си форма.

До момента Димитров има на сметката си 4 победи и 4 поражения в турнирите на които е участвал от началото на сезона, а втората ракета на световния тенис има доста по-добра статистика, която включва 8 победи и 3 поражения.

Нито един от двамата не е спечелил титла от началото на кампанията, така че победа утре сутринта за всеки един от тях ще бъде прекрасна възможност за класиране на финал и гонене на първи трофей за сезона.

Срещата ще можете да наблюдавате на живо с линк и картина в Tennis.bg.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще прескочи ли Григор планината наречена "Надал"? (превю) Калоян Пламенов
Теми:  
григор димитров | рафаел надал | тенис турнир в акапулко

Коментари





Следвайте ни в Facebook