"Ще те набия": Олимпийската шампионка отвърна на расистки провокации от трибуните (видео)

от в 08:49 на 06.09.2024
Елеонора Александрова

Последните няколко седмици се превърнаха в мечтани Кинуен Женг. Световната номер 7 спечели титлата в Палермо, а след това се окичи и с олимийското злато. Китайката започна силно и участието си на US Оупън, надвивайки финалистката в Торонто, Аманда Анисимова и сребърната медалистка от Париж, Дона Векич. В четвъртфиналната фаза обаче азиатката бе разгромена от Арина Сабаленка с 1:6 2:6. 

Припомняме ви, че осминафиналният двубой между световната номер 6 и Дона Векич приключи в 02:15 местно време, което го направи и най-късно приключилият женски мач в историята на US Оупън, а очевидно това е повлияло много негативно на азиатката.

"Не можах да заспя, след като мача с Векич приключи. Не тренирах, защото се чувствах ужасно. Не бях в състояние да се събудя. Понякога графикът е такъв. Ако бях ударила няколко топки вчера, може би това щеше да помогне за мача срещу Арина." - сподели Женг.

Освен от физическа гледна точка, се оказа, че представителката на топ 10 е имала проблеми и от психологическа такава При резултат 30:15 в полза на седмата в света в третия гейм от втория сет, фен по трибуните нарече олимпийската шампионка "жълт банан". Състезателката запази хладнокръвие, но сцената се повтори и тогава тя отвърна с думите "ще те набия".

Източник: Yahoo Sports 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Ще те набия": Олимпийската шампионка отвърна на расистки провокации от трибуните (видео) Елеонора Александрова
Теми:  
us open 2024 | wta | кинуен женг | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook