Ще видим нова №1 - Квитова е фаворит да смени Халеп

от в 16:59 на 22.01.2019
Мария Петрова

Симона Халеп, която вчера отпадна на Откритото първенство на Австралия в четвъртия кръг, ще загуби лидерската си позиция в женската ранглиста на WТА за първи път от февруари 2018 година. Румънката беше начело в класацията в продължение на 42 седмици, но вчера отстъпи в мача от 4-ия кръг на Серена Уилямс в три сета и това й коства водачеството. През миналата година румънката достигна до финал в Мелбърн. Според резултатите от Откритото първенство на Австралия до момента Халеп ще има 5582 точки в ранглистата.

По този начин тя ще се прости с първото място, за което претендират чехкините Петра Квитова и Каролина Плишкова, японката Наоми Осака и украинката Елина Свитолина, които продължават борбата за крайна победа в турнира. На полуфинала Квитова ще играе с американката Даниел Колинс, а четвъртфиналите са Плишкова - Серена Уилямс и Осака - Свитолина.

В момента фаворит за първото място е Петра Квитова и тя има нужда просто да стигне по-далеч в надпреварата от Наоми Осака, за да се поздрави с първото място. За да имат шанс да са първи Свитолина и Плишкова, трябва да достигнат поне финал.

За класиране на полуфинала тенисистките получават по 780 точки, а за класиране на финал 1300. Победителката прибавя 2000 точки към личната ранглиста. Актуалната ранглиста ще бъде обновена след края на първия за годината турнир от “Големия шлем”.

През юни 2018 година Симона Халеп спечели първия турнир в кариерата си “Шлема” - Откритото първенство на Франция.

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ще видим нова №1 - Квитова е фаворит да смени Халеп Мария Петрова
Теми:  
петра квитова | симона халеп | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис ранглиста | тенис статистика

Коментари





Следвайте ни в Facebook