"Щях да заспя на корта": Циципас обвини взети от него таблетки за загубата си срещу Алкарас

от в 07:50 на 07.06.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас не съумя да бъде равостоен в почти нито един момент на Карлос Алкарас във вчерашния им 1/4-финален сблъсък на Ролан Гарос. Така гъркът вече има 5 поражения от също толкова двубои с актуалния световен номер едно, а самият бивш финалист изтъкна интересна причина за своето незадоволително представяне през миналата вечер:

Стефанос, можеш ли да ни кажеш колко тежко предизвикателство е да се изправиш срещу Алкарас?

- Нямам какво да ви кажа. Той игра наистина много добре. Не мисля, че нивото му беше чак изключително, но все пак се представи силно. Ще се опитам в бъдеще да избегна дрямките и вземането на таблетки мелатонин (приспивателно) преди мачовете.

Играл си с Карлос и Новак на "Филип Шатрие". Какви са разликите и кой според теб ще спечели тяхната среща?

- Аз обикновено подкрепям децата.

Спомена, че повече няма да вземаш таблетки мелатонин. Това значи ли, че си го правил в хода на турнира?

- Графикът беше труден през последните дни. Имах някои вечерни сесии, които развалиха режима ми за сън. Сънят е жизненоважно нещо, а възстановяването е най-важнотото нещо, когато се състезаваш в надпревари от Големия шлем. В миналото направих подобна грешка срещу Новак и загубих с резултата от днешните два сета, така че чувствам как мелатонинът определено е фен на числата 1 и 2 (Циципас загуби с 2:6 и 1:6 откриващите два сета). Не искам обаче да отнемам нищо от Карлос. Той напълно заслужаваше победата и не желая повече да говоря по тази тема. Просто ми е трудно да преглътна, че това имаше толкова голям ефект върху мен.

Ти си човек, който приема много дълбоко победите и загубите. Чувстваш ли се по-зле като човек, когато си загубил подобен мач?

- Това е наистина дълбок въпрос. Дали съм афективан? Малко. Мисля, че това е нормално и означава, че ми пука. Щеше да е лошо, ако не изпитвах нищо. Тенисът означава много за мен и никога не е забавно да изживееш подобен момент на корта. В такива ситуации е важно да бъдеш обграден от хора, които те разбират и ти съчувстват. Щастлив съм да играя този спорт, въпреки че не беше никак забавно днес през първите два сета. Чувствах се напълно изключен. Все едно щях да заспя на корта. Надявам се повече да не се случва.

Можеш ли да сравниш предизвикателството да играеш срещу Новак и Карлос?

- Единият притежава опит, а другият има крака, с които се движи като Спиди Гонзалес. Единият може да удря изключително мощни удари, докато другият предпочита контрола спрямо всичко друго. Не съм добър с прогнозите и няма да дам такава. Нека по-добрият играч да победи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Щях да заспя на корта": Циципас обвини взети от него таблетки за загубата си срещу Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | Пресконференции | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook