"Щяха да ми ампутират тестиса": Рубльов разкри детайли около операцията си след US Open

от в 07:52 на 18.10.2024
Калоян Соколов

Андрей Рубльов призна, че е бил напът да изгуби един от своите тестиси. Наскоро световният номер 6 сподели, че е трябвало да премине през операция и дори е можело да се наложи ампутация, но не беше влизал в подробности около самата ситуация и естеството на проблема. Руснакът показа своето страхотно чувство за хумор, говорейки за този много неприятен момент и е хубаво, че можем да го видим невредим и с усмивка на лицето.

"След края на US Open се подготвях за азитското турне, но трябваше да премине през операция точно два дни преди насрочения ми полет, заради което пропуснах турнира в Ханджоу. Интервенцията беше абсолютно необходима, защото в противен случай щях да да загуби единия си тестис. Имах огромен късмет, защото реших да отида веднага в болницата, след като не се почувствах добре и се оказа, че "топката" ми е щяла да бъде ампутирана, ако бях отложил прегледа. Приеха ме като спешен случай, защото кръвта ми беше спряла да отива на това място и операцията се състоя веднага.

Цялата интервенция отне около 3-4 часа, като в момента се чувствам отлично и съм наистина огромен късметлия. Впоследствие разбрах, че дори 2 часа закъснение щяха да бъдат фатални в моята ситуация. В интерес на истината дори подписах документ, че давам съгласие да ми ампутират тестиса, ако нещата не минат по план. Това е последното нещо, коети си спомням преди да ме поставят под упойка. Сега звучи даже донякъде забавно, но тогава определено не беше. Нито един член на екипа ми не очакваше да бъда толкова скоро на корта" - призна топ поставеният в Стокхолм по време на последната си пресконференция.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Щяха да ми ампутират тестиса": Рубльов разкри детайли около операцията си след US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | интервюта | любопитно | Пресконференции | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook