Щруф отстрани топ поставения Медведев и продължава напред в Хале!

от в 15:46 на 15.06.2021
Владислав Риждов

Германецът Ян-Ленард Щръф поднесе изненадата в днешния ден от надпреварата в Хале, след като се справи в последователни сетове с водача в схемата Даниил Медведев - 7:6(8) 6:3.

Двубоят започна комфортно за световният номер 2, тъй като той имаше инициативата в началните геймове и си осигури аванс от 4:1. Сервирайки за сета при 5:3 в своя полза обаче Медведев не изигра един от най-добрите си геймове и Щруф получи шанс да се върне обратно в битката за частта. Германецът изравни резултата, а в последвалия тайбрек се оказа по-търпеливият от двамата, за да поведе в отделните части. Световният номер 45 на два пъти повеждаше с минипробиви, ала и двата пъти Медведев успяваше да ги навакса, преди Щруф да си осигури успеха в сета.

Във втората част Щруф задържа доброто си представяне, което му помогна да има аванс в резултата. Германецът изигра солиден гейм на ретур и реализира пробив в четвъртия гейм, за да поведе с 3:1. Въпреки сериозния спад в играта на Медведев, руснакът със всички сили се опита да си върне моментално брейка пасив, но пропусна двата си шанса, а след това предаде сервиса си за втори път, улеснявайки задачата на съперника си до края на срещата. В последвалия сервис гейм, Щруф загуби първите две точки, но спечели следващите три в своя полза, осигурявайки си мачбол по този начин. Медведев, от своя страна, демонстрира борбения си дух и показа, че е готов да се бори. Първият поставен отрази мачбола, намали на 5:2, а след това взе убедително своето подаване, за да накара Щруф да сервира за втори път за победата. И този гейм не бе лесен за германеца, но от ключово значение бе началният му удар, който ги измъкна в напечените моменти и така световния номер 45 се поздрави с най-добрата си победа за сезона. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щруф отстрани топ поставения Медведев и продължава напред в Хале! Владислав Риждов
Теми:  
даниил медведев | тенис турнир в хале | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook