Щруф пречупи Нори и запази шансовете на Германия за класиране на 1/2-финалите

от в 20:50 на 30.11.2021
Владислав Риждов

Отборът на Германия запазва шансовете си за продължаване към полуфиналите на Купа "Дейвис". В сблъсъка на първите ракети Ян-Ленард Щруф надигра драматично Камерън Нори с 7:6(6) 3:6 6:2 и така решителен мач при тандемите ще определи кой от двата отбора ще се отправи към Мадрид за заключителната фаза.

Двамата влязоха в здрава битка още от самото начало на срещата. Щруф започна по-уверено и с агресивна игра си извоюва комфортна преднина, повеждайки с 4:1. Впоследствие Нори се окопити и се възползва от колебания в представянето на германеца, за да възстанови равенството. В остатъка от частта световният №12 показа по-стабилна игра, което му помогна да пречупи бомбения сервис на съперника си при 5:5. Британецът обаче се провали, когато сервираше за сета и така се стига до тайбрек. Той беше не по-малко оспорван, като и двамата в определени моменти имаха преднина от минипробиви. Шампионът от Индиън Уелс пръв се докосна до успех в частта, след като поведе с 6:4, но Щруф демонстрира завидна борбеност и направи пълен обрат в точките, за да вземе водачеството в общия резултат.

Равностойната игра се пренесе и във втората част. Нори и Щруф бяха безпроблемни при своите подавания, а възможности за брейк липсваха. До такива обаче се добра Нори, след като проби мощния сервис на Щруф в маратонски гейм, преди да затвърди водачеството си за 4:2. Роденият в Южна Африка състезател не допусна грешките от края на първия сет и със спокойна игра довърши остатъка от частта, запазвайки шансовете си за краен успех живи.

Световният номер 51 бързо се отърси от загубата във втората част и започна по категоричен начин решителния сет. Щруф бе безгрешен от дъното на корта, а мощният му сервис отново се притече на помощ, което не остави никакви шансове на Нори при ретур. Първата ракета на Германия не изневери на агресивния си стил и постави под напрежение своя съперник, за да се добере със смела игра до два важни пробива в края на сета. Щруф сложи точка на спора след точно два часа, изравнявайки общия резултат след срещите на сингъл.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щруф пречупи Нори и запази шансовете на Германия за класиране на 1/2-финалите Владислав Риждов
Теми:  
davis cup finals | камерън нори | купа дейвис | купа дейвис финали | Обзори | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook