Щруф с поредна победа над Шаповалов

от в 14:09 на 11.06.2019
В
Ян-Ленард Щруф затвърди феноменалното си представяне от сезона на клей и за трети пореден път надделя над Денис Шаповалов. Германецът изигра пореден силен мач и след 7:5 6:4 елиминира канадския си съперник от турнира в Щутгарт.



В първата част сервисите и на двамата започнаха на изключително ниво, а въпреки че Шаповалов беше леко по-агресивен, все пак Щруф държеше мача под контрол и дори изпусна няколко възможности за брейк. Послвдваха лесни подавания за двамата, а до 5:5 сервис геймовете минаваха безпроблемно. Денис обаче не издържа на напрежението и агресията от отсрещната страна на корта и в крайна сметка, допускайки късен брейк, загуби сета.

Вторият сет започна аналогично на края на изминалия, а агресията в играта на Щруф даваше положителен ефект. По този начин германецът освен че проби, успя и да завърди пробива след трудно извоюван гейм, а по този начин и да поведе с 2:0. Оттук нататък повече проблеми на сервис за Ян-Ленард нямаше, а сервиращият на високо ниво успя да затвърди предимството си над съперника си и затвори мача в своя полза след 6:4, като по пътя дори изпусна възможности за увеличаване на пробива си преднина.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1138397187954683904?s=19

С тази си победа Щруф за втори подред турнир елимира Шаповалов, а освен това и за трети път през този сезон, след като и в Монте Карло по-рано през годината той започна да затвърждава доминацията си над талантливия си съперник.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щруф с поредна победа над Шаповалов В

Коментари





Следвайте ни в Facebook