Щруф ще бъде следващият съперник на Григор в Монте Карло, след като надви Шаповалов в луд мач

от в 15:45 на 15.04.2019
В
Ян-Ленард Щруф победи Денис Шаповалов след обрат в луд мач, завършил с 5:7 6:3 6:1 в полза на германеца за почти два часа игра. Така Щруф се превръща в следващия съперник на Григор Димитров на ,,Мастърса" в Монте Карло, като двамата ще изиграят мача си вдругиден.

Двубоят започна с два сервис гейма, в които единият тенисист отпускаше множество възможности за пробив пред другия, но до брейк така и не се стигаше.

Скоро резултатът стана 2:2, когато двамата отново достигнаха до брейкболи, но този път и в двата гейма пробив имаше. Непостоянството у тенисистите в подаванията им продължаваше да бие на очи, като Шаповалов спаси нови три брейкбола при 3:3, а Щруф трябваше да отразява три поредни сетбола при 4:5.

Скоро канадецът поведе с 6:5 гейма, когато пред него се откри четвърта възможност за затваряне на сета, като този път младокът не трепна и така Шаповалов поведе в частите.

Във втория сет двамата продължиха с пробивите, като немецът стартира с ранен пробив заради серия от грешки от ракетата на Шаповалов, който не след дълго изравни за 2:2. Канадецът трябваше да отразява нов брейкшанс, за да поведе с 3:2, но за негова жалост до края на мача той щеше да се добере до едва още един гейм.

Оттогава до самия край на срещата Ян включи на изключително висока предавка, като по-голямата част от мощните му удари попадаха в отсрещното поле, а същвременно играта на 20-тия в света се отличаваше с купища непредизвикани грешки, като Денис видимо бе загубил всякакъв ритъм в ударите си.



Всичко това доведе до внушителната серия от седем поредни гейма в полза на Щруф, който по този начин спечели втория сет с 6:3 и поведе с 3:0 гейма в решаващата част на двубоя. 44-тият в ранкинга дори имаше възможност да увеличи серията си на осем поредни спечелени гейма, но младият канадец все пак отрази опасността и запази шансовете си за обрат в сета.

Тези шансове обаче бяха покосени скоростно от немеца, който при следващия си гейм на ретур отново достигна до възможност за довен брейк, като този път той бе осъществен след предния сгрешен удар на левичаря, а не след дълго и мачът бе затворен от мощния Щруф след поредното уверено подаване, затворено на 15.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щруф ще бъде следващият съперник на Григор в Монте Карло, след като надви Шаповалов в луд мач В

Коментари





Следвайте ни в Facebook