Щутгарт: Беретини "върза геврек" на Музети и ще спори за трофея с финалиста от София!

от в 16:14 на 15.06.2024
Елеонора Александрова

Сезонът на трева официално започна, а този уикенд ще разберем и кои ще са първите шампиони на зелени кортове. Един от най-елитните турнири на трева е този в Щутгарт, а виждайки имената на финалистите, можем да се убедим в тези думи. 

Първият тенисист, който ще се бори за титлата е Джак Дрейпър. Младият тенисист, който от следващата седмица ще стане първа ракета на Великобритания елиминира действащия шампион в турнира, Франсис Тиафо на четвъртфиналите, а днес победи безпроблемно Брендън Накашима с 6:3 6:3. Световният номер 40 демонстрира превъзходството си над американеца, като реализира два пробива във втората половина на първия сет и един такъв в шестия гейм на втората част. Това ще е трети финал на надпревара на ниво ATP за него, като Дрейпър ще направи своя опит да спечели първата си титла от такава категория някога.

Срещу талантливия британец ще застане един от най-успешните тенисисти на трева през последните години Матео Беретини. Италианецът, който тази година се завръща от дълга контузия, напомни на най-добрата версия на себе си, разгромявайки сънародника си и представител на топ 30, Лоренцо Музети с 6:4 6:0 за 67 минути игрово време. Бившият номер 6 е печелил титлата в Щутгарт два пъти (през 2019-та и 2022-ра), а успее ли да спечели и утре, ще стане най-успешният тенисист на надпреварата в немския град в Оупън Ерата, заедно с Рафаел Надал, който е печелил трофея три пъти.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щутгарт: Беретини "върза геврек" на Музети и ще спори за трофея с финалиста от София! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | джак дрейпър | матео беретини | Обзори | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook