Щутгарт: Чилич спря Шаповалов и е на 1/2-финал без загубен сет, Куери надхитри Стрикер

от в 11:45 на 12.06.2021
Петър Томов

Марин Чилич продължава със силните си изяви в откриващата седмица на сезона на трева. В мач от четвъртфиналите на Мерцедес Къп шампионът от US Open 2014 се наложи над водача в схемата Денис Шаповалов с 7:5 7:6(3) и по-късно днес ще спори с Юрий Родионов за достигане на първи финал от 3 години насам. 

Началният удар беше главното оръжие на хърватина в срещата като той загуби само 5 точки на своето първо подаване в нея. Левичарят от Канада изпитваше сериозни колебания при сервис и от това се възползва Чилич, реализирайки две от деветте си възможности за пробив в срещата. 

Първата част беше решена от късен пробив в полза на бившия №3 в света, дошъл в дванадесетия гейм. Вторият сет премина доста по-плавно и въпреки проблемите, които Шаповалов имаше в последния си сервис гейм, където се наложи да отразява два мачбола, успя да изпрати частта в тайбрек. В него Чилич беше почти безгрешен и закономерно се поздрави с крайния успех след час и 52 минути игра. 

В друга четвъртфинална среща в Щутгарт от вчера, Сам Куери спря серията на тийнейджъра Доминик Стрикер, налагайки се над младия швейцарец с 6:7(4) 7:6(4) 6:3 и ще спори с третия поставен Феликс Оже-Алиасим за достигане до мач за трофея. Американецът записа впечатляващите 32 аса в срещата, продължила час и 55 минути, но трябваше да отразява мачбол в края на втората част, за да осъществи пълен обрат в края и да спре 335-тия в света по пътя му към първи полуфинал на ниво ATP. Любопитното е, че Стрикер изигра 6 тайбрека в трите си двубоя в Щутгарт, спечелвайки 5 от тях. В крайна сметка, опитът на Куери се оказа решаващ и след пробив в средата на решителната част той нямаше затруднения да затвори срещата на свой сервис. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щутгарт: Чилич спря Шаповалов и е на 1/2-финал без загубен сет, Куери надхитри Стрикер Петър Томов
Теми:  
денис шаповалов | доминик стрикер | марин чилич | сам куери | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook