Щутгарт: Отлично начало за Барти; Контавейт нанесе поредно поражение на Кенин

от в 02:19 на 22.04.2021
Калоян Соколов

Ашли Барти започна участието си на турнира на червени кортове в Щутгарт с безкомпромисен успех над бившата шампионка Лаура Зигемунд. Световната номер 1 се движеше в график за постигането на разгромна победа, но местната тенисистка показа съпротвителни сили към края на двубоя, които обаче не се оказаха достатъчни и така австралийката се наложи с 6:0 7:5. Сега за бившата шампионка на Ролан Гарос предстои битка с една измежду Каролина Плишкова и Йелена Остапанеко.

Барти стартира вихрено, като сечените й бекхенди затрудняваха сериозно нейната съперничка, която изобщо не съумяваше да намери своя ритъм и закономерно загуби първите седем гейма в сблъсъка. Постепенно германката се окопити, като това доведе до обрат в събитията на корта и скоро непоставената състезателка имаше пробив преднина на сметката си. 

Това по никакъв начин не притесни Ашли, която продължаваше да си служи отлично с резките смени на темпото и мигновено намери начин да обърне нещата в своя полза, за да намери място във финалната осмица на надпреварата.

Анет Контавейт пък удължи мъките на София Кенин през сезон 2021, след като я надигра с рутинното 6:4 6:4 и така американката трябваше да претърпи трето поредно поражение. Така световната номер 27 намери място на четвъртфиналите, където ще спори с Арина Сабаленка или Анна-Лена Фридзам.

Естонката беше далеч по-активната от двете в откриващия сет и постоянно подлагаше под натиск подаването на Кенин, само че тя отрази цели девет брейкбола и запази интригата жива. Все пак ретурите на Контавейт пробиха отбраната на нейната съперничка и сетът отиде заслужено в актива на естонката.

По-нискоранкираната състезателка продължи с чудесните си изяви, реализирайки седем аса във втората част, което й даде шанс да бъде максимално смела при посрещане и това се отплати напълно, защото Анет се поздрави със закономерен успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щутгарт: Отлично начало за Барти; Контавейт нанесе поредно поражение на Кенин Калоян Соколов
Теми:  
wta | анет контавейт | ашли барти | Обзори | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook