Шварцман изпита трудности, но започна с успех в Париж; Фриц очаква Рубльов във втория кръг

от в 21:51 на 02.11.2021
Владислав Риждов

Диего Шварцман започна кампанията си на Мастърса в Париж с драматичен успех, надделявайки в почти тричасов сблъсък над Джон Милман с 7:6(2) 5:7 6:2. По този начин аржентинецът запази минимални шансове за участие във финалния Мастърс в Торино, като е нужно да вдигне трофея в края на седмицата в зала "Берси", задача, която на пръв поглед изглежда почти непосилна за него.

В откриващата част и двамата опоненти не бяха никак убедителни при подаванията си. На цели четири пъти Шварцман успя да пробие сервиса на Милман, но не успяваше да затвърди водачеството си и във всеки един от случаите си австралиецът възстановяваше паритета, за да се стигне до тайбрек. В него световният №15 взе рано инициативата и си изгради комфортна преднина в точките, взимайки сета в своя полза. Незадоволителното представяне на двамата продължи и във втория сет, като пробивите отново бяха налице. Този път обаче световният номер 73 се оказа по-концентриран в решителните моменти и успя да изравни общия резултат в срещата, след като в самия край пречупи подаването на съперника си.

В решителната част нисичкият аржентинец установи ранен контрол и показа далеч по-солидна игра на корта, докато умората у Милман започваше да си личи. Шварцман измъкна труден първи сервис гейм, а впоследствие наложи доминация над съперника си, която му донесе комфортна преднина от 4:1. До края южноамериканецът не допусна изненада и безпроблемно сложи точка на спора.

Тейлър Фриц също намери място в следващия кръг в зала "Берси", след като се добра до обрат срещу Лоренцо Сонего на старта в турнира.

В първия сет и двамата показа високи нива на тенис и бяха безкомпромисни от линията за сервис. Единствената разлика в частта направи брейкът, който Сонего реализира в самото начало на срещата, а в остатъка успя умело да запази преднината си, за да запише откриващият сет на сметката си с резултат 6:3. Фриц, който се намира в добра форма преди края на сезона, постепенно наложи темпото си във втората част. Агресивната игра на американеца бързо му донесе дивиденти и след силен финален спринт в края, световният №26 изравни общия резултат след 6:2 гейма. В последния сет отново инициативата бе на страната на финалиста от Санкт Петербург, като той се нуждаеше от един единствен пробив, за да си подпечата крайната победа, осигурявайки си мач с Андрей Рубльов в следващия кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман изпита трудности, но започна с успех в Париж; Фриц очаква Рубльов във втория кръг Владислав Риждов
Теми:  
atp | диего шварцман | мастърс 1000 | мастърс в париж | Обзори | париж | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook