Шварцман направи обрат срещу Хуркач; Музети не успя да се справи с Кьопфер

от в 22:24 на 18.09.2020
Диана Андреева

Аржентинецът Диего Шварцман се нуждаеше от три сета, но все пак в крайна сметка успя да се наложи над Хуберт Хуркач. След малко повече от два часа прекарани на корта Шварцман сложи край на двубоя в своя полза - 3:6 6:2 6:4, като така той достигна до четвъртфиналите в Рим за втора поредна година, а в следващия кръг от надпреварата той ще се изправи срещу Рафаел Надал.


Полякът започна добре срещата, като независимо от нестабилния си сервис, Хуркач се справяше отлично на ретур, благодарение на което след като навакса пробив аванс за 2:2, успя да нанесе решаващ брейк в шестия гейм, който му помогна да спечели първата част. 


https://twitter.com/josemorgado/status/1307021447018303494?s=19

Във втория сет неубедителната игра на Хуркач се оказа пагубна за него, тъй като той допусна пробив за 3:1, който така и не съумя да върне, независимо от двата брейк шанса, които имаше в петия гейм. След като отново загуби подаването си, младият поляк предаде частта, печелейки едва два гейма.


Хуркач започна решаващия сет много уверено и си осигури пробив аванс от самото начало. След като навакса изоставането си, Диего показа, че заслужава да изиграе поне още един мач в италианския град и въпреки че пропиля първия си мачбол, не допусна да изпусне втората си възможност да затвори срещата, като така приключи двубоя в своя полза.


Хуркач


В друга среща от деня Доминик Кьопфер се справи с 18-годиншия представител на домиканите Лоренцо Музети. Въпреки двете си победи над играчи от топ 40, днес Музети не показа нивото, което видяхме от него през изминалите дни и отстъпи, като дори не съумя да вземе сет - 4:6 0:6.


В следващия кръг германецът очаква не друг, а именно водачът в световната ранглиста - Новак Джокович. Срещата ще започне не преди 15:30 часа българско време, веднага след края на двубоя между Симона Халеп и Юлия Путинцева, които ще открият програмата на централния корт.



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман направи обрат срещу Хуркач; Музети не успя да се справи с Кьопфер Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook