Шварцман не успя да обърне Куевас и се отказа в продължението на мача им от вчера; Даниел довърши Уайлд

от в 01:12 на 21.02.2019
В
Диего Шварцман не успя да осъществи обрат срещу Пабло Куевас, който преди продължението на мача днес водеше на аржентинеца с 3:0 и 40:15. В крайна сметка двамата изиграха малко над един сет, защото при 6:1 4:1 и 30:0 в полза на уругваеца Шварцман се оттегли от двубоя поради болка в дясното бедро. Това означава, че и четвъртият поставен е аут от турнира, като само Жоао Соуса сред поставените се класира за втория кръг на надпреварата.

Продължението днес започна с хубав сервис на аржентинеца, който по този начин отрази първия брейкбол, но след това направи нова непредизвикана, след която Пабло поведе с 4:0 гейма.

За жалост на миналогодишния шампион статуквото на корта в сравнение с вчера не се промени, а Куевас всячески надиграваше опонента си.

След затвърждаването на втория пробив уругваецът даже имаше две възможности за спечелване на сета на нула, но и двата сетбола бяха отразени след няколко активни отигравания от ракетата на четвъртия поставен.

Последва и трети сетбол, но все пак борбеният аржентинец не се даде, като в крайна сметка и измъкна подаването си, с което спечели своя първи гейм в мача.

Това обаче не притесни опитния Куевас, който след поредното си уверено подаване най-накрая затвори частта в своя полза.

Диего започна втория сет, инкасирайки нов брейк, като грешките в играта му зачестяваха, а движението му по корта наистина изглеждаше ограничено.

Ветеранът се възползва от цялостната ситуация и премаза съперника си, давайки му само още един гейм в срещата преди Шварцман да вземе решението да се оттегли от двубоя при 1:4.



 

В другия мач, който вчера бе прекратен заради дъжда, Таро Даниел успя да довърши задачата си срещу Тиаго Сейбът Уайлд, надигравайки младия представител на домакините с 3:6 6:3 6:2, след като срещата им вчера бе прекратена при аванс от 4:1 в третия сет с два пробива в полза на японския тенисист.

Двамата спечелиха три безметежни гейма на начален удар след подновяването днес, с което мачът им бе довършен за десетина минути. Във втория кръг на надпреварата Даниел ще се изправи срещу Ласло Джере.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман не успя да обърне Куевас и се отказа в продължението на мача им от вчера; Даниел довърши Уайлд В

Коментари





Следвайте ни в Facebook