Шварцман отрази четири мачбола и триумфира над Куевас; Рууд срещу Лондеро в другия полуфинал

от в 14:25 на 15.02.2020
В


Диего Шварцман оцеля едвам едвам срещу Пабло Куевас, след като спаси четири мачбола и в крайна сметка надделя след 5:7 7:6(11) 7:5, като по този начин и се класира за 1/2-финалите на турнира в Буенос след повече от 3 часа и 40 минути на корта.



След като загуби с късен пробив първия сет, то през втория Шварцман подаваше за 7:5, ала така и не съумя да запази преднината си и оттам остана на един гейм от отпадането в срещата. В тайбрека нивото на игра бе много равностойно, а интензитета и големият залог, направих ситуацията на корта повече от драматична след като Диего в крайна сметка надделя с 13:11, отразявайки цели четири мачбола. В решаващата част Шварцман проби и поведе с 3:0 гейма, но Куевас все пак се завърна и успя да се добере до равенството при 5:5. В крайна сметка обаче, Диего, успя да задържи под контрол емоциите си и по този начин и пробив опонента си, с което и затвори мача в своя полза. Опонент на Шварцман в полуфиналите ще бъде Педро Соуса, който изненада Тиаго Монтейро след 7:6(5) 6:4.

В другата 1/2-финал младата звезда Каспър Рууд ще се израви срещу Хуан Игнасио-Лондеро. Норвежецът  надделя над сърбина Душан Лайович след 7:5 6:1, докато аржентинецът се справи със сънародника си Гидо Пея след 6:4 7:6(4).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман отрази четири мачбола и триумфира над Куевас; Рууд срещу Лондеро в другия полуфинал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook