Шварцман спечели драмата срещу Тийм и ще играе на финал в Буенос Айрес!

от в 02:47 на 17.02.2019
В
Диего Шварцман победи добрия си приятел Доминик Тийм в драматичен мач, който съвсем обективно може и да бъде считан като сблъсъкът на турнира. Макар и аржентинецът да изоставаше със сет и пробив, той отново показа огромната сила на непримиримия си дух и в крайна сметка успя изцяло да обърне двубоя. Интересна подробност е, че двамата след мача си излязоха да играят на полуфинал на двойковия турнир заедно срещу Хауме Мунар и Алберт Рамос-Виньолас, като даже спечелиха и по този начин се класираха на финала по двойки утре. Победителят на сингъл обаче - Шварцман, утре ще излезе на финала срещу Марко Чекинато, отстранил категорично Гуйдо Пея по-рано днес.

Доминик Тийм обаче бе тенисистът, който в началото впечатляваше с представянето си. В откриващата част австриецът бе изключително убедителен, нижейки многобройни уинъри, както и карайки съперника си да се труди неимоверно, за да печели точки.

Това доведе до ранен пробив за Доминатора, който след затвърждаването му поведе с 4:1 гейма.



Последва и втори пореден пробив, когато първият поставен леко се пропука и не съумя да затвори сета на сервис.

Все пак сетът бе затворен на ретур при 5:2, при това след нулев пробив благодарение на трите поредни двойни грешки от ракетата на Шварцман.

Втората част започна с нулево подаване на първия поставен, който скоро бе изравнен за 1:1, след като аржентинецът успя едва за втори път в мача да спечели подаването си.

Още повече, Диего успя и да пробие от втората си възможност, но за негова жалост инкасира моментален рибрейк.

Скоро Тийм поведе и с 3:2, а след пробив на 15 австриецът си издейства огромното предимство от сет и пробив.

Доминик даже водеше и с 30:15 на сервис, но сякаш от тогава мачът се обърна, а грешките започнаха да се сипят от ракетата на осмия в света, което доведе до нов рибрейк в сета.



Диего тогава срещна нови трудности на сервис, макар и да не бе изправен пред брейкбол, но все пак след дръзка игра, както и помощ от нова порция грешки на съперника, геймовете бяха изравнени за 4:4.

Шварцман използва набралата инерция и отново успя да пробие подаването на Тийм, който продължаваше да взима множество грешни решения на корта.

Представителят на домакините впоследствие успешно обърна и сервис гейма си от 0:30, като така форсира решаващ трети сет.

Австриецът започна по-силно и в последната част, като отново пръв съумя да пробие, този път за 3:1. Брейкът скоро бе и затвърден след страхотен уинър от бекхенд по правата.

Последва нов сложен гейм на начален удар за третия поставен, който трябваше да премине през равенство, но все пак се доближи на два гейма от опонента си.

Отново, както при 4:2 и във втория сет, Тийм инкасира пробив, а скоро бе и изравнен в геймовете, но този път не заради собствени грешки, ами благодарение на изключително сърцатата игра на аржентинеца, който направи няколко феноменални изпълнения от офанзива.



Сценарият от втория сет бе напът да се повтори изцяло, след като Шварцман отново проби съперника си, който допусна серия от непредизвикани грешки, и тогава бе само на един сервис гейм от крайната победа.

Този път обаче Доминик не допусна да загуби пет поредни гейма отново, като съумя да направи рибрейк и да изравни за 5:5.

Тийм скоро поведе и с 6:5, като в последвалия гейм достигна до мачбол, който обаче бе отразен от третия поставен след продължително разиграване, в което Диего се възползва и от намесата на мрежата. В крайна сметка след няколко фамозни отигравания Шварцман вкара мача в решителен тайбрек.

В него двамата изненадващо, при положение че в курса на мача пробивите не бяха рядкост, не допускаха абсолютно никакви минибрейкове, като това доведе до 6:5 точки за представителя на домакините, който тогава съумя да пласира ретура в корта, а нервите на първия поставен не издържаха и след неточен форхенд, ударен с рамката на ракетата, публиката изпадна във възторг, тъй като техният представител се класира на финала утре.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман спечели драмата срещу Тийм и ще играе на финал в Буенос Айрес! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook