Шварцман срази Кукушкин; Пея с нов успех след обрат

от в 07:05 на 02.08.2019
В
Безапелационен Диего Шварцман срази с 6:1 6:2 Михаил Кукушкин за едва 57 минути на корта и по този начин си гарантира място на 1/2-финалите на надпреварата в Лос Кабос.



Победата за нисичкия аржентинец дойде след страхотна игра на сервис, позволила му да загуби едва осем точки по време на своите подавания и прекрасен ретур, с който си служеше, държащ Кукушкин под напрежение в цялата среща. Единственият по-неприятен и напрегнат момент за Шварцман се оказа в първия му сервис гейм, когато той затвърди брейка си преднина, след като изоставаше с 15:40. Диего цялостно играеше толкова уверено и прецизно, че сякаш казахстанеца отсреща не беше дори близо до нивото му.

Опонент на Шварцман на полуфиналите ще бъде неговият сънародник и партньор на двойки - Гидо Пея, който отстрани в хода на турнира нашия Димитров, а днес сложи край на мечтите на младия Суун-Вуу Квон. Кореецът не успя да повиши нивото така, както доста по-предно класираният аржентинец направи, и допускайки обрат след 4:6 6:1 6:2 загуби първия си 1/4-финал на ниво АТР.



Пея започна разконцентрирано, а азиатецът отсреща сякаш само това чакаше и хладнокръвно и уверено, служейки си чудесно със своите слайсове и форхенди, измъкна отварящата част. Това обаче се оказа маловажно и сякаш само мотивира Пея да разгърне играта си на нови висоти и възползвайки се чудесно от разнообразните си удари и добре насочените си сервиси, №2 в схемата постепенно взе контрол над събитията, за да може в крайна сметка така да натисне опонента си, че да му даде едва три гейма в последвалите два сета.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман срази Кукушкин; Пея с нов успех след обрат В

Коментари





Следвайте ни в Facebook