Шварцман записа двусетова победа над Нишикори

от в 16:11 на 17.05.2019
В
Диего Шварцман изигра солиден мач и се добра до полуфиналите в Рим след като елиминира Кей Нишикори. Аржентинецът надделя след 6:4 6:2 за 1 час и 30 минти и си осигури място в следващия кръг.



Първата част протече изключително необикновено след като Диего влезе повече от добре в мача и диктувайки категорично от дъното на корта и оставяйки Кей да греши дръпне с 5:0, а в играта на Нишикори със сигурност липсваше каквато и да е надежда за нещо повече от гейм или два. Японецът обаче бе спомогнат от серия от грешки на съперника си в комбинация със започващата да става все по-атакуваща игра, на корта видяхме пълен катарзис, а така и изведнъж Кей се оказа на линията за начален удар при 5:4. Нова негова серия от грешки, в комбинация с няколко добре изградени атаки на Диего, обаче пратиха частта в полза на Шварцман, въпреки впечатляващото завръщане на японеца.

Във втората част силите на корта значително се изравниха, а без спадове и наситени с красиви по-дълги разигравания двамата безпроблемно се добраха до 2:2. Тук Диего срещна леки трудности в подаването си, но в крайна сметка след топка в мрежата на Кей поведе с 3:2, а след почивката след нов слаб гейм на съперника си, където Нишикори освен че заби няколко топки в мрежата успя да направи и двойна, Диего дръпна с брейк във втората част. Този пробив обаче не беше последен в мача, след като нисичкият аржентинец успя при 5:2 за втори път да открадне сервис гейм на съперника си в сета, след двойна грешка на Нишикори, а по този начин и да си гарантира победата в срещата без да трябва да сервира.



В спор за място на финала в Неделя Диего ще срещне един измежду Новак Джокович и Хуан Мартин Дел Потро.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман записа двусетова победа над Нишикори В

Коментари





Следвайте ни в Facebook