Шварцман не срещна никакви трудности с Черундоло и триумфира в Буенос Айрес!

от в 21:45 на 07.03.2021
Петър Томов

Световният №9 Диего Шварцман записа категоричен успех в два сета 6:1 6:2 над сънародника си Франсиско Черундоло, за да триумфира на турнира от категория ATP250 в Буенос Айрес. Нисичкият аржентинец беше безкомпромисен в ключовите моменти на срещата и след час и половина игра се поздрави с четвъртата си титла на ниво ATP, която постигна без да загуби нито един сет тази седмица. За Черундоло остава утешението, че благодарение на серията от седем поредни победи в аржентинската столица, започната от квалификациите, той ще запише рекордно класиране в световната ранглиста, изкачвайки се с 25 места до №112 в света. 

Финалът започна по възможно най-добрия начин за Шварцман, който поведе набързо с 3:0, с два пробива аванс. Черундоло достигна до брейкбол в четвъртия гейм, но не съумя да го реализира, а в последвалия гейм се оказа назад в резултата с 0-40. Франсиско успя да покаже характер и се измъкна от тази неприятна ситуация, за да запише първи гейм на сметката си, който се оказа единствен за него в този сет, след като Шварцман реализира още един пробив, за да затвори частта с 6:1. 

Диего започна втория сет така, както завърши първия - с пробив. 22-годишният Черундоло започна да играе все по-добре и успя да върне пробива в петия гейм, но последва светкавичен рибрейк от страна на Шварцман, след който той поведе с 4:2. Първата ракета на Аржентина успя да затвърди пробива със силен сервис гейм, а впоследствие достигна до два мачбола на сервис на противника си. Черундоло успя да спаси първия, но втория беше успешно реализиран от Шварцман, с който той се поздрави с първа титла на домашна земя в кариерата си. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман не срещна никакви трудности с Черундоло и триумфира в Буенос Айрес! Петър Томов
Теми:  
буенос айрес | диего шварцман | франсиско черундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook