Шварцман: Не всичко е титли; Федерер е по-харизматичен от Джокович и Надал

от в 10:53 на 09.08.2022
Калоян Соколов

Тенисът е най-популярният индивидиален спорт в света, а огромна заслуга за този факт имат членовете на Голямата тройка, а именно Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал. Тяхното съперничество оформи най-силната ера в спорта, като до момента те са разделили общо 63 титли от Големия шлем помежду си. Феновете пък непрекъснато са в спорове затова кой е най-великият тенисист измежду тях, а всеки от тези легенди има своите аргументи, за да бъде удостоен с подобно звание.

Диего Шварцман е един от състезателите, които най-добре знаят колко трудно е да се изправиш срещи изброените величия. Аржентинецът има една победа над Рафал Надал в кариерата си, ала е допуснал общо 22 загуби в останалите си сблъсъци с най-титулуваните тенисисти някога. Според аржентинецът обаче не всичко опира до спечелените трофеи, а по-важно е какво е твоето влияние върху самата игра, което го кара да предпочете Федерер пред всеки друг човек хващал ракета:

Истина е, че Роджър в момента има по-малко титли от Шлема, ако го съпоставим с Новак и Рафа, но трябва да обърнем внимание и на нещата извън корта. Федерер носи най-голям ентусиазъм на зрителите с тениса си, мил е с абсолютно всички останали и знае толкова много езици. Това е перфектният пример за подражание.

Говорим за мъж с четири деца, който претърпя серия от операции и въпреки това е непрекъснато на корта и се стреми към завръщане на 41-годишна възраст. В този човек има блясък и елегантност, което важи за изявите му в спорта, както и участията му в различни светски събития. Джокович и Надал също са невероятни, само че Роджър притежава повече харизма от тях - коментира бившият номер 8 в света.

Източник: Bola America

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман: Не всичко е титли; Федерер е по-харизматичен от Джокович и Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | диего шварцман | интервюта | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook