Шварцман: Щастлив съм, че взех реванш от Григор; условията бяха в моя полза

от в 16:01 на 27.05.2022
Калоян Соколов

Диего Шварцман отново доказа, че е много труден за побеждаване, когато показва най-силния си тенис на Ролан Гарос и потърпевш от това се оказа Григор Димитров. Първата ни ракета изнесе слаб мач за собствените си стандарти, а аржентинецът не се поколеба да се възползва от проблемите на родния ни представител и му отмъсти за поражението, което българинът му нанесе на Мастърса в Рим, а ето и какво точно сподели Шварцман в последвалото си интервю:

Честито, Диего! Това беше много добър мач за теб, в който показа чудесен тенис. Съгласен ли си?

- Невероятно е да имаме тази атмосфера, след като през миналата година нямаше фенове на турнира. Щастлив съм, защото Григор ме победи много лесно преди няколко седмици. Това обаче е тенисът. Вчера заедно с моя треньор мислехме какво бих могъл да променя спрямо онзи двубой, защото Димитров в момента играе чудесно. Хубавото е, че планът ни сработи и днес направих чудесен мач. Условията също бяха в моя полза, тъй като кортът беше по-бавен и чувствах много добре топката. Показах отлично ниво на концентрация, ако изключим началото на третия сет, когато нервното напрежение скова раменете ми. Все пак демонстрирах наистина силен тенис, което е причината за финалния резултат.

Достигал си до полуфиналите на Ролан Гарос. Можем ли да кажем, че това място е специално за теб?

-Да, обожавам Париж. Смятам, че говорим за най-страхотния град в целия свят. Винаги съм щастлив да се завръщам тук и имам прекрасни спомени от турнира. Достигал съм до полуфиналите в миналото, като съм водил някои страхотни битки с Рафа Надал, макар че съм загубил всяка една от тях. Наслаждавам се на всеки един свободен ден извън корта, което е много важно за психологическото ми състояние и ясно може да видите колко обичам да бъде тук, ако погледнете представянето ми през последните няколко сезона.

Вероятно ще се изправиш срещу Джокович в следващия кръг. Какво очакваш?

Веднъж играхме на "Филип" Шатрие и ме победи в петсетова битка, така че имам нужната увереност и вярвам, че мога да победя. Важното е да се възстановя добре, като планирам просто да се насладя на мача и тепърва предстои да разберем какво ще се случи.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман: Щастлив съм, че взех реванш от Григор; условията бяха в моя полза Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | диего шварцман | интервюта | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook