Шварцман: След загубата на Купа Дейвис бях предупреден да не стъпвам в родината си

от в 14:15 на 20.09.2021
Диана Андреева

Историята на тениса познава не едно и две шокиращи поражения на някой топ тенисист, но загубата на Диего Шварцман в един от двубоите на Аржентина за Купа "Дейвис" в събота съвсем спокойно би могла да заеме челна позиция в тази класация. Героят е 18-годишният беларусин Даниил Остапенков, който не разполага с нито една точка в актива си за световната ранглиста на АТР, но въпреки това успя да донесе първа и единствена победа на страната си, нанасяйки най-тежкото поражение в кариерата на световния №15 след малко над час и половина игра и крайното 6:4 6:3. 

Независимо че срещата между Беларус и Аржентина в крайна сметка завърши 3:1 за домакините от Южна Америка, Диего Шварцман бе засипан в социалните мрежи с обидни коментари и заплахи. Самият световен номер 15 разкри повече около последствията след загубата си, а как се чувства Шварцман, имайки се предвид, че бе надигран именно на любимата му червена настилка, при това пред погледа на сънародниците си, вижте сами:

"Това беше един от най-непреятните дни в кариерата ми - бях победен от играч без ранкинг, който не разполага с никакъв опит. Все още се чувствам тъжен, не само защото не успях да оправдая очакванията към себе си, но и защото бях "атакуван" в социалните мрежи. Получих хиляди съобщения, гласящи, че не заслужавам да се състезавам под флага на родината си и никога повече да не стъпвам на територията на Аржентина." - завърши Шварцман. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман: След загубата на Купа Дейвис бях предупреден да не стъпвам в родината си Диана Андреева
Теми:  
аржентина | диего шварцман | купа дейвис | социални мрежи

Коментари





Следвайте ни в Facebook