Шварцман сложи край на хегемонията на Рууд; Хуркач гледа уверено към Торино

от в 23:30 на 13.10.2021
Тея Кръстева

Световният номер 15 Диего Шварцман изигра един от най-силните си мачове през сезон 2021-а, побеждавайки Каспър Рууд с 6:3 6:3, за да се класира за пръв път в своята кариера за четвъртфиналите на Мастърс турнира в Индиън Уелс. По този начин аржентинецът се сдоби с първия си успех над представител на Топ 10 през сезона и сложи край на невероятната серия от 9 поредни победи на шампиона от Сан Диего Оупън - Рууд. Норвежецът е надделял в 24 от последните си 27 изиграни сблъсъка, като за цялата година има 50 спечели двубоя. В спор за място на полуфиналите Диего Шварцман ще се изправи срещу британеца Камерън Нори или американеца Томи Пол.

Световният номер 10 навлезе колебливо в срещата, което логично му косваше инкасирането на ранен пробив. Впоследствие пред Каспър Рууд все пак се откриха възможности за възстановяване на паритета в сета, след като норвежецът достигна до 2 поредни точки за рибрейк. Тогава обаче Шварцман се мобилизира и скоро опасността беше отразена, а резултатът - набъбнал до 5:3. Изглежда, шампионът от Сан Диего преклони глава и след ново загубено подаване Рууд бе изостанал със сет пасив.

По-високо ранкираният състезател обаче бързо се отърси от преживяното разочаровие и след един маратонски първи гейм на втората част успя да измъкне подаването на своя опонент - 0:1. Радостта на Каспър бе краткотрайна, тъй като отговорът на аржентинеца бе светкавичен - 2:2. Шварцман ставаше все по-настъпателен и това съвсем логично оказа своето влияние върху резултата - нов пробив аванс за 5:3, а след това и безпроблемно спечелен сервис гейм, който означаваше само едно - първи 1/4-финал за Шварцман на Индиън Уелс.

През днешния ден Хуберт Хуркач има две причини да празнува - убедителна победа над феномена на сезон 2021-а Аслан Карацев с 6:1 6:3 на Индиън Уелс, както и приближаване към класирането за Финалите в Торино. През миналия месец 24-годишният поляк вдигна своята титла номер 3 от АТП Тура в Мец, като заема деветото място за най-много спечелени точки през годината (2 865).

В началните минути на двубоя руснакът достигна до точка за ранен пробив, само че не успя да я материализира, а оттам насетне в играта му настъпи пълен срив, тъй като до края на частта световният номер 23 спечели един-единствен гейм. И в последвалия гейм Хуберт Хуркач доминираше на корта и въпреки че Карацев успя за малко да възвърне интригата в частта, полякът не позволи изненадата да се случи и след час и 3 минути игра бе достигнал до четвъртфиналите в Калифорния за втори път в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман сложи край на хегемонията на Рууд; Хуркач гледа уверено към Торино Тея Кръстева
Теми:  
индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook