Шварцман спря серията на 20-годишен талант и ще спори за титлата в Антверпен

от в 20:12 на 23.10.2021
Мирела Николова

Дженсън Бруксби сътвори фурор на тазгодишното Открито първенство на САЩ, достигайки до осминафиналите на надпреварата, където се представи отлично и дори спечели сет срещу световния №1 Новак Джокович, преди в крайна сметка да отстъпи на именития си опонент. През настоящата седмица американецът отново показа великолепна игра на АТР 250 турнира в Антверпен, записвайки 5 поредни двусетови победи по пътя си от квалификациите до полуфиналите, но днес страхотната му серия бе прекъсната от втория поставен в схемата Диего Шварцман. Световният №14 бе достатъчно убедителен в откриващата част, а впоследствие повиши неимоверно нивото си и "върза геврек" на опонента си във втория сет, за да затвори мача след крайното 6:4 6:0 за по-малко от час и половина престой на корта, а в неделния ден му предстои да премери сили с Яник Синер, който ще играе на своя пети финал за сезона.

Още от дебютните минути на двубоя Бруксби изпитваше проблеми с началния си удар, който го изправи пред опасност от инкасиране на пробив в първия сервис гейм. Все пак американецът се измъкна от затруднената ситуация, но натискът от страна на Шварцман не спря и в последвалото противниково подаване той осъществи брейк, след който поведе с 3:1. Авансът му обаче се оказа твърде крехък, тъй като последваха силни минути за младока, който показа на какво е способен и спечели следващите три гейма, за да обърне резултата в своя полза - 4:3. За негово съжаление, той не успя да задържи нивото си още дълго и това бе последният спечелен от него гейм до края на мача. Аржентинецът не пропусна да се възползва от непрестанните пропуски от ракетата на съперника и реализира късен пробив, който бе и решителен за изхода на сета.

Втората част протече под пълната доминация на втория в схемата - той летеше по корта и превъзхождаше по-нискоранкирания тенисист във всеки един аспект от играта. Младокът изглеждаше все по-обезсърчен, че има шанс да обърне хода на събитията в своя полза, и след 3 осъществени пробива в този сет и 9 поредни спечелени гейма Шварцман си гарантира мястото на втория си финал през 2021-ва.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман спря серията на 20-годишен талант и ще спори за титлата в Антверпен Мирела Николова
Теми:  
atp | антверпен | диего шварцман | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook