Шварцман за Дел Потро: Постоянно си пишем

от в 14:08 на 17.11.2020
Анисия Стоева

Аржентинецът Диего Шварцман от вече няколко години се състезава в Тура. Той е може би най-ниският мъж сред останалите- с височина 170 см. Той е и най-ниският състезател, стигал до четвъртфинал в Големия шлем.

Диего е побеждавал Зверев, Чилич и Кевин Андерсън. Това показва липсата му на страх от размера на опонента си. Това също демонстрира и способността му да покрива корта срещу тези момчета. С всяка изминала година аржентинецът със сигурност повишава нивото си на игра. Шварцман е поредният аржентинец, който се класира за Лондон след Дел Потро.

Хуан Мартин има постоянни проблеми с контузии. Той е известен като първият човек, побеждавал Федерер и Надал по пътя към спечелването на US Open през 2009. Хуан често признава изявите на своите сънародници. В скорошно интервю Шварцман каза: „Той (Дел Потро) винаги ми изпраща съобщения, когато се представям добре. Имаме добри отношения, приятели сме. Тъжно е, че постоянно е контузен".

Диего също отдаде признание на някои колеги от Аржентина, които са му помогали да се развие като играч: „Хората, които наистина, наистина ми помогнаха, бившите играчи (Мариано) Забалета и (Хуан) Монако, те са като големите ми братя“.

2020 г. беше благосклонна към Шварцман. Той победи Рафа на четвъртфиналите в Рим, но на финала не успя да се справи с Новак. Връчи на двукратния финалист Доминик Тийм поражение на тазгодишното Открито първенство на Франция. Аржентинецът се класира и за Финалите в Лондон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман за Дел Потро: Постоянно си пишем Анисия Стоева
Теми:  
диего шварцман | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook